Nova vest
Fudbal

Subota, 18.01.2020.

17:35

Nadrealni Haland, Gaćinović i Kostić asistenti u pobedi Ajntrahta

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su na gostovanju Augsburg sa 5:3 u 20. kolu Bundeslige.

Izvor: PT

Autor: PT

Nadrealni Haland, Gaćinović i Kostić asistenti u pobedi Ajntrahta
(Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images)

Fenomenalnu utakmicu za BVB odigrao je debitant, devetnaestogodišnji Erling Haland koji je za 23 minuta postigao het-trik.

Augsburg je na poluvremenu vodio 1:0 i odmah na početku drugog su preko Rihtera udvostručili prednost.

Dortmund je uspeo da se vrati i preko Brandta smanji na 2:1, međutim Agusburg je imao odgovor i preko Niderlehnera povisio na 3:1.

Tada trener Borusije pravi ključni potez. Izbacuje Piščeka i uvodi Halanda. Mladi Norvežanin za samo 23 minuta postiže het-trik, uz to jedan gol daje i Sančo, i gosti dobijaju utakmicu sa 5:3.

Golove Halanda pogledajte OVDE.

Gostujuće ekipe imale su dosta uspeha u terminu od 15.30. Ekipe Verdera, Frajburga i Ajntrahta su slavile protiv Diseldorfa, Majnca i Hofenhajma.

Fudbaleri Ajntrahta savladali su pomenuti Hofenhajm sa 2:1. Strelci su bili Bas Dost i Timoti Čendler, a asistenti su bili srpski fudbaleri Mijat Gaćinović i Filip Kostić.

Ajntraht je 11. u nemačkom prvenstvu sa 21 bodom, šest manje od osmoplasiranog Hofenhajma.

Jedini domaćin koji je ostvario trijumf je Keln. Oni su slavili protiv Volfsburga sa 3:1. Golove su postigli Kordoba u 22. i 47, odnosno Hektor u 62. Jedini strelac za goste bio je Stefen u 66.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve