Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.12.2019.

17:20

"Pravila Nike Kovača u Bajernu su izbrisana"

Nemački dnevni list "Bild" bavio se stanjem u fudbalskom klubu Bajern Minhen.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Mesto prvog trenera je nedavno, nakon smene hrvatskog stratega Nike Kovača, pripalo dugogodišnjem asistenu selektora Joakima Leva – Hans-Diteru Fliku.

Dva uzastopna poraza u Bundesligi, a zatim trijumf nad Totenhemom u Ligi šampiona, neće ništa pomeniti, pošto će Flik i nakon zimske pauze predvoditi Bavarce.

"Bild" je to potvrdio u tekstu koji nosi naziv "Zato se Bajern oslanja na Flika – Kovačeva pravila su izbrisana".

"U klubu kažu da su treninzi pod Flikom dobri kao kod Gvardiole. Igračima se sviđa što dobijaju specifične savete koji su nedostajali kod Nika Kovača. Flik radi na različitim opcijama u trenucima bez poseda lopte i objašnjava detaljno igračima šta treba da rade", piše "Bild".

Flik je brojne stvari promenio.

"Flik je odbacio neka Kovačeva pravila. Pre su se igrači morali okupljati sat i po uoči treninga, a sada je to skraćeno na sat vremena. Čak i sama pravila uoči utakmice mogla bi da se promene. Raspravljaće se uskoro da li je potrebno noć uoči utakmice provoditi u hotelu, a ne kod kuće", dodaje "Bild".

Do kraja godine Bajern očekuju tri utakmice Bundeslige, a protivnici su im Verder, Frajburg i Volfsburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve