Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.12.2019.

09:39

Imitirao majmuna pred fudbalerom, dan kasnije uhapšen

Britanska policija uhapsila je muškarca koji je tokom mančesterskog derbija na rasnoj osnovi vređao fudbalere Mančester junajteda, imitirajući majmuna.

Izvor: LN

Autor: LN

Imitirao majmuna pred fudbalerom, dan kasnije uhapšen
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Kako je saopštila policija Mančestera, 41-godišnji muškarac je saslušan u nedelju i ostaće u pritvoru.

Tokom drugog poluvremena mančesterskog derbija u subotu, policiji je prijavljeno da jedan navijač neprimereno gestikulira i na rasnoj osnovi vređa fudbalere.

To se dogodilo kada je fudbaler Junajteda Fred otišao da izvede korner, a čini se i da je pogođen nekim predmetom koji su navijači bacili sa tribine.

Mančester junajted je obavestio sudiju i zvaničnike Mančester sitija da su fudbaleri Džes Lingard i Fred vređani na rasnoj osnovi na stadionu Etihad.

"Pružamo podršku našim igračima koji su bili izloženi uvredama. Nastavićemo da se borimo i da edukujemo protiv rasizma i diskriminacije",
saopštio je Mančester junajted, čiji su igrači pobedili Siti sa 2:1.

Mančester siti je saopštio da sarađuje sa policijom kako bi pomogao u pronalaženju počinilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve