Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.11.2019.

08:24

Zvanično: Murinjo preuzeo Totenhem!

Portugalski fudbalski trener Žoze Murinjo novi je menadžer Totenhema, objavio je taj londonski klub.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvanično: Murinjo preuzeo Totenhem!
Photo by Claudio Villa/Getty Images

Totenhem je objavio da je doveo Murinja u sredu rano ujutru, nakon što je u utorak uveče otpustio dugogodišnjeg šefa stručnog štaba Maurisija Poćetina.

Murinjo i Spursi su se dogovorili oko ugovora koji je potpisao sve do kraja sezone 2022/23.

"Uzbuđen sam što dolazim u klub sa velikom zaostavštinom i strastvenim navijačima. Kvalitet prve ekipe i akademije me uzbuđuje. Saradnja sa ovim igračima je ono što me je privuklo", rekao je Murinjo.

Totenhem je prošle sezone sa Poćetinom došao do finala Lige šampiona, gde je poražen od Liverpula, ali to nije moglo da spase argentinskog stručnjaka.

Spursi su izuzetno loše počeli sezonu i trenutno se nalaze na 14. mestu Premijer lige, što je bilo dovoljno upravi kluba da otpusti menadžera koji je taj posao radio od 2014. godine.

Murinjo se proslavio osvajanjem Lige šampiona sa Portom 2004, a zatim je vodio Čelsi, Inter, Real Madrid, Čelsi i Mančester junajted.

"U Žozeu imamo jednog od najuspešnijih menadžera ikada u fudbalu. On ima pregršt iskustva, ume da inspiriše ekipe i odličan je taktičar. Osvajao je titule u svakom klubu u kojem je bio i verujemo da će doneti energiju i veru u svlačionici",
istakao je predsednik Totenhema Danijel Levi.

Portugalac je Premijer ligu osvojio tri puta, a bez posla je od decembra 2018. godine kada je dobio otkaz u Junajtedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d