Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.11.2019.

14:00

Zvezda u završnici izbegla poraz u Ivanjici!

Fudbaleri Javora i Crvene zvezde remizirali su 1:1, u meču 16. kola Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MT SN

Autor:MT SN

Zvezda u završnici izbegla poraz u Ivanjici!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Domaći su poveli u 25. minutu golom Nikole Petkovića, ali je poraz gostiju sprečio Milan Jevtović u 87. minutu.

Prvim remijem u domaćem šampionatu crveno-beli su zadržali čelo tabele, dok je Javor ovim bodom ostao na 10. mestu superligaškog karavana.

Veoma interesantna utakmica u Ivanjici počela je agresivnom igrom Crvene zvezde. Domaćinu je trebalo nekih 6-7 minuta da se oslobodi početnog pritiska, pa su i oni zaigrali dosta bolje.

Već u 10. minutu smo videli prvu sumnjivu situaciju, kada je Dolmagić oboren u kaznenom prostoru Zvezde posle duela sa Rodićem, ali sudija nije pokazao na najstrožu kaznu.

Nekih sedam minuta potom, Zvezda ie imala ogromnu priliku za vođstvo. Mirko Ivanić je naleteo na loptu, šutirao na maltene prazan gol Javora, ali se tu našao jedan defanzivac domaćina koji je skinuo loptu sa gol-linije.

U 25. minutu utakmice, Javor je došao do vođstva. Posle odlične akcije na levom boku, Mrkaić je uputio oštar centaršut po zemlji i pronašao Petkovića, koji je sproveo loptu u mrežu i Javor je poveo sa 1:0.

Domaćin je imao još nekoliko dobrih napada do kraja poluvremena, a poslebno se ističe pokušaj Jevremovića sa pola terena, ali je Borjan bio pribran i otklonio opasnost.

Neverovatnu priliku je propustio Ričmond Boaći krajem prvog dela. Izbio je sam pred golmana Javora, ali je šutirao pravo u njega i rezultat ostaje nepromenjen, a Zvezda je imala za čim da žali.

Agresivna je Zvezda bila odmah na početku drugog poluvremena. Vulić, Ben i Simić su imali dobre prilike, ali su bili neprecizni i Zvezdini fanovi su imali samo uzdahe.

U 63. minutu desila se neprijatna situacija, nakon sudara Lazovića i Boaćija, kada je internacionalac iz Gane nakratko ostao bez svesti.

Nastavili su crveno-beli da pritiskaju, imali nekoliko dobrih prilika iz slobodnih udaraca sa ivice šesnaesterca, ali mreža domaćih je mirovala. Sve do 87. minuta.

Tada su Rodić i Boaći dobro kombinovali, lopta je došla do Jevtovića, koji je odmerenim udarcem u donji desni ugao Lazovića doneo izjednačenje svojoj ekipi i tako postavio konačan rezultat utakmice - 1:1.

U narednom kolu Zvezda gostuje niškom Radničkom, dok Javor "ide na noge" beogradskom Partizanu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

264 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d