Srbija u vrhu, pad Hrvatske – ko ima najviše fudbalera u "petici"?

Na najnovijoj listi "malih" zemalja sa najviše predstavnika u ligama petice Srbija je nazadovala za jedno mesto.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/	pdesign
Foto: Depositphotos/ pdesign

U ovom plasmanu nema fudbalera iz država liga petice, već se radi isključivo radi o onim manjim fudbalskim silama poput Austrije, Danske, Poljske, Srbije...

Za Hrvatsku se ne može reći da je "manja fudbalska sila", s obzirom da su vicešampioni sveta, ali su na klupskom nivou u rangu pomenutih zemalja.

U prethodnom istraživanju Srbija se nalazila na prvom mestu sa 38 fudbalera u Premijer ligi, Seriji A, LaLigi, Ligi 1, Bundesligi, dok je na druga pozicija pripala Hrvatskoj, a treća Austriji.

Letnji prelazni rok odavno je završen i usledila je nova lista od strane Tviter profila "East Stand", koji je objavio i prethodne plasmane.

Ovoga puta na čelu se nalazi Austrija sa 37 fudbalera, dok je naša zemlja na drugoj poziciji sa 36 – dva igraju u Premijer ligi, po sedam u Bundesligi i Ligi 1, osam nastupa u španskom šampionatu, dok ubedljivo najviše imamo u Italiji – 12.

Treba napomenuti da Austrija ima 31 fudbalera u Bundesligi, a nijednog u LaLigi, što je i očekivano s obzirom na govorno područje. Isto tako Irci imaju ukupno 18 fudbalera i svi nastupaju u Premijer ligi, a slično je i za Škote i Velšane.

Hrvatska je pala za dva mesta i sada se nalazi na četvrtom mestu sa 28 fudbalera u ligama petice. Ispred njih nalaze se Danci sa 30 i pomenuti Austrijanci sa 37.

strana 1 od 2 idi na stranu