Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.10.2019.

14:17

"Italija nije daleko od najboljih reprezentacija"

Roberto Mančini, selektor fudbalera Italije, nakon sedam trijumfa zaredom u kvalifikacijama za EURO, nije krio zadovoljstvo.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Claudio Villa/Getty Images

"Azuri" su se plasirali na završni turnir tri kola pre kraja kvalifikacija, a u utorak uveče ih očekuje gostovanje Lihtenštajnu.

"Važno je da pobeđujemo svaku utakmicu koju igramo. Jedva čekamo žreb za Evropsko prvenstvo. Neki nacionalni timovi koji su započeli svoj ’razvoj’ ranije su u naprednijoj fazi. Ne mislim da su oni mnogo jači od nas, uostalom, videćemo sve sledeće godine", rekao je Mančini.

Iskusni stručnjak smatra da Italija ima dobre mlade fudbalere.

"Na primer, Francuzi su osvojili Svetsko prvenstvo sa mladim igračima. Belgija ima dosta talentovanih fudbalera, baš kao i Holandija i Nemačka. Španija jeste osvojila poslednje U21 Evropsko prvenstvo, bili smo tužni zbog toga, pošto mislim da je Italija zaslužila da trijumfuje na tom takmičenju. Sve su to jake selekcije, ali ne mislim da su mnogo daleko po kvalitetu od nas", dodao je Mančini.

Italija gostuje Lihtenštajnu u utorak od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d