"Ovo što su Šiptari uradili je dokaz koliko mrze Srbiju, tj. Zvezdu kao simbol srpstva"

"Crvena zvezda je jedan od simbola srpstva i zato nije dobrodošla gde god da su neprijatelji srpski", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

LNIzvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

On je to izjavio komentarišući to što je tom fudbalskom klubu zabranjeno da uđe na Kosovo i Metohiju i odigra utakmicu sa FK Trepča u Zvečanu.

Vulin je novinarima u Beogradu kazao da su Albanci, kada su tražili da budu članovi raznih međunarodnih sportskih organizacija, govorili da to nema veze s politikom, da je to samo sport, da treba ostaviti priliku njihovoj deci, omladini da se bave sportom i takmiče sa drugima.

"To igleda važi samo kada su Šiptari u pitanju, kada Srbi hoće da igraju fudbal, da se takmiče, onda je Srbima to zabranjeno i zabranjeno im je policijom, nasiljem. Crvena zvezda je jedan od simbola srpstva i ovo što su Šiptari uradili je dokaz koliko se boje Srba, koliko mrze Srbiju i samim tim koliko mrze Crvenu zvezdu kao jedan od simbola srpstva", istakao je Vulin.

Dodao je da Albanci teško da će ikada moći da imaju jednu Crvenu zvezdu i sportski duh kakav imaju Srbi i istakao da je ovo još jedan dokaz da je laž da Šiptari imaju besu - reč koje se drže bezuslovno.

"Dali su reči da će sve biti sportski, da je ulaženje u UEFA zbog njihove dece i omladine i sporta, ovim su pokazali da lažu, još jednom su slagali i pokazali su da nemaju besu", zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu