Nova vest
Fudbal

Petak, 13.09.2019.

15:50

Milošević: Čeka nas ubitačan ritam u naredne tri nedelje VIDEO

Trener Partizana Savo Milošević se obratio medijima posle reprezentativne pauze.

Izvor: SN SV

Autor:SN SV

Milošević: Čeka nas ubitačan ritam u naredne tri nedelje VIDEO
Foto: Starsport

Njegovom timu sledi veoma naporan period u kom će igrati i u Linglong Superligi Srbije i u Ligi Evrope.

"U najkraćem, posle pauze se vraćamo ponovo u kolosek. Verovatno već znate da nas čeka ubitačan ritam u naredne tri nedelje. Vraćamo se i na ono što smo već radili u prethodnom periodu, tako da ćemo mesec dana igrati utakmice četvrtak-nedelja. Trudili smo se da u ovom periodu dodatno završimo pripreme koje nismo uspeli kada je trajalo takmičenje. Nadam se da smo u tome uspeli, videćemo sutra", naveo je Milošević.

Prvi meč posle pauze Partizan igra u Novom Sadu protiv Proletera.

"Utakmica je na početku ciklusa i ima težinu i važno je da počnemo dobrim i pozitivnim rezultatom ovaj ciklus koji će biti težak i zahtevan. Sa druge strane, već smo dva puta kiksnuli i ne možemo sebi da priuštimo to ponovo. Svaki rival može da napravi problem ako mu to dozvolite. Sećam se poslednje utakmice koju smo igrali u plej-ofu. To je ekipa kao one protiv kojih smo već igrali ove godine, svi oni imaju jako veliki motiv i svako želi da pokaže najbolje u tim utakmicama. Suština je da definitivno verujemo da imamo kvalitet i mislim da je pitanje isključivo naše želje, volje, htenja, koncentracije, trčanja ako minimum. Ako zakažemo bilo gde, protivnik će nas čekati tu. Sve proizilazi iz voljnog momenta", rekao je Milošević.

On je istakao da je zbog nekih neočekivanih rezultata prvo bio ljut na sebe, a posle na igrače.

"Rekao sam da posle TSC-a nisam imao razloga da budem nezadovoljan. Niti koncentracija, niti voljni momenat, čak ni nivo igre, ali se desilo da smo promašili desetak zicera. To je fudbal i dešava se, mislim da je reakcija bila dobra posle Kruševca. Verujem i da za sutra i sve utakmice u našoj ligi koje nam slede – neće nam se ponoviti Kruševac. Komplikovaniji drugi deo prvenstva će biti teža. Dobro je stanje u timu, svi su spremni, svi su u konkurenciji za tim osim Sume. I tu verujemo da nemamo veliki problem, jer on ima problem sa mišićem, vuče on to tri nedelje i igrao je nekoliko utakmica sa tim i to je problem. Zato on neće nastupiti sutra jer nam treba za veliki broj utakmica. U utakmicama u prvom udaru nismo imali mnogo problema sa povredama. Naravno, nemoguće je da neko od 25-30 momaka nema nikakvih problema sa povredama, ali sa te strane nemamo problem"
, rekao je Milošević.

On je istakao i da je Lazar Marković u solidnom fizičkom stanju.

"Opšti utisak je da je u mnogo boljem stanju od onog šta smo očekivali. On će sutra biti u kombinaciji za tim i verujem da će biti u prilici da pomogne. Verujem da će sutra biti korišćen u nekoj meri. Lazara znam od kadetskog nivoa, apsolutno može da igra na sve tri pozicije iza špica na najvišem nivou, samo je u pitanju njegova sprema. Ono što sam ja video kroz niz utakmica, svaku poziciju može da bude jako opasan i podjednako kvalitetno da igra. Videćemo, zavisiće dosta i od situacije, protivnika i povreda, zavisi gde ćemo ga više koristiti. Dobili smo puno jer smo dobili igrača koji može da pokrije više pozicija", dodao je Milošević.

On je istakao i da svaki loš rezultat udaljava ekipu od borbe za titulu.

"Ako neko drugi misli drugačije, nije u pravu. Ja jesam u pravu. Problem je što je neko protumačio da smo mi odustali od titule, ali to nije tako. Ja neću da pričam o sebi videli smo da Zvezda gubi vrlo malo bodova i svaki poraz i nerešena utakmica nas značajno udaljava od borbe za titulu. To je realnost, ali to ne znači da odustajem od titule. Na kraju krajeva, imamo tri derbija do kraja
", rekao je Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve