Tumbaković: Dug je put do prepoznatljive i kvalitetne igre

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković posle pobede nad Luksemburgom kaže da "orlovima" predstoji ozbiljan rad u narednim mesecima.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Iz Luksemburga, Žikica Babović

Srbija je lako izašla na kraj sa Lukesmburgom i na gostovanju slavila pobedu od 3:1.

Tumbaković najavljuje veliki rad i kaže da je "dug put do stvaranja prepoznatljive igre".

"Dug je put do stvaranja prepoznatljive i kvalitetne igre, sad smo sa drugom grupom igrača pokušali protiv objektivno slabijeg protivnika da pokažemo kvalitet, bilo je u momentima dobro i kvalitetno, treba u perspektivi da pokažemo opet, predstoji nam ozbiljan rad u oktobru i novembru , da unapredimo što je dobro i eliminišemo što je loše", rekao je Tumbaković posle pobede.

Iskusni stručnjak nije hteo nikoga posebno da ističe.

"Ne bih nikoga posebno isticao, sve su to igrači naše reprezentacije, igraju dobro imaju dobar odnos prema reprezentaciji, svako naše duže druženje i rad i biće kvalitetnije i bolje. Kada pobediš bolja atmosfera nego kada izgubiš makar izgubio i od Portugala. Ova pobeda je podstrek za lepšu atmosferu u procesu rada i utakmica. Nema prve i druge ekipe, sve su to reprezentativci i najbolje što mi sada imamo, a sastav prilagođavamo protivniku", dodaje doskorašnji selektor Crne Gore.

Tumbaković je pričao i o igri Luksemburga.

"Luksemburg me nije iznenadio, nije to ona ekipa kakvu pamtim, to je sada jedna disciplinovana ekipa koja zna šta hoće. Ipak, smatram da je Srbija bolja u ovom momentu".

Selektor ističe da je bilo puno grešaka i da će se obaviti detaljna analiza.

"Dobar je rezultat, bilo je interesantnih detalja koje treba da unapredimo, ali je bilo i puno grešaka. Detaljna analiza će nam pomoći da sve izdefinišemo na način koji nama odgovara.Najveća grupa ovih igrača biće ponovo ovde, ali pratimo sve koji su nam intersantni, postoji mogućnost da se pojavi neko novi. Ovo je jedno dobro septembarsko okupljanje da bismo analizirali sve za dalje", zaključuje Tumbaković.

strana 1 od 2 idi na stranu