Benites: Nisam verovao upravi Njukasla

Bivši trener Njukasla Rafael Benites rekao je da je napustio klub pošto je izgubio poverenje u upravu, posle "tri godine neispunjenih obećanja".

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Samuel de Roman/Getty Images for Hotels.com
Photo by Samuel de Roman/Getty Images for Hotels.com

Benitesu je 30. juna istekao ugovor sa Njukaslom i napustio je klub pošto nije uspeo da se dogovori sa upravom o nastavku saradnje.

On je posle toga preuzeo kineski klub Dalijen Jifang.

Direktor Njukasla Li Čarnli je za vikend rekao da je Benites napustio klub zbog novca, a španski trener odgovorio je: "Da je to slučaj, otišao bih mnogo ranije".

"Uprava Njukasla imala je godinu dana da reši moj ugovor, ali kada smo se sastali na kraju sezone, nisu mi dali ponudu koju sam mogao da prihvatim. Rekli su mi da ne žele da ulože u akademiju ili terene za treniranje, a ako žele, mogu da objasnim zbog čega je vlasnik Majk Ešli to odbio. Njihova ideja projekta je dovođenje igrača mlađih od 24 godine, a po mom mišljenju, raspoloživi budžet nije bio dovoljan da se takmičimo za mesto među prvih deset", naveo je Benites u kolumni za Atletik, preneo je Skaj.

On je rekao da je posle tog sastanka znao da mu klub neće dati ozbiljnu ponudu.

"Kada je ponuda stigla, 19 dana kasnije, radilo se o istoj plati kao i pre tri godine, uz manje kontrole prilikom dovođenja igrača. Posle tri godine neispunjenih obećanja, nisam im verovao", naveo je španski trener.

Benitesa je na klupi crno-belih zamenio Stiv Brus.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu