Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.07.2019.

12:10

LŠ: Zvezda u III kolu može na Kopenhagen, ako ispadne verovatno ide u Poljsku

Ukoliko se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda će igrati sa pobednikom dvomeča između Nju Sejntsa i Kopenhagena.

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Zvezda u III kolu može na Kopenhagen, ako ispadne verovatno ide u Poljsku
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zvezda prvo mora da eliminiše finski HJK Helsinki, koji u sredu gostuje u Beogradu u prvom meču II kola kvalifikacija.

Nju Sejnts je šampion Velsa, dok je Kopenhagen prvak Danske i najverovatnije pobednik ovog dvomeča.

U slučaju da Zvezda ispadne u II kolu, evropsku priču će nastaviti u III rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, a potencijalni rivali će joj biti pobednik dvomeča između Pjast Gljivica iz Poljske i letonske Rige.

Iako Danci spadaju u grupi nezgodnih timova koji igraju vrlo čvrst fudbal, među potencijalnim rivalima su svakako važili za nešto "poželjnije".

Kopenhagen sigurno ne spada u sam vrh evropskog fudbala, štaviše, poslednjih godina je na evropskoj sceni znatno slabiji nego ranije, a ima povlašćen status pa bi Zvezda njihovom eliminacijom preuzela tu ulogu i u plej-ofu čekala potencijalno lakšeg protivnika.

Kopenhagen je prošle sezone osvojio 13. titulu šampiona Danske, petu u ovoj deceniji, posle velike borbe sa Mitjilendom od koga su na kraju imali samo bod više.

Najveće zvezde tima su Dame Ndoje i Viktor Fišer, dok je na fudbalskom tržištu najcenjeniji desno krilo Robert Skov čija se vrednost procenjuje na oko 12 miliona evra.

Skov je prošle sezone dominirao danskom Superligom sa 29 golova, a činio je ubitačan tandem sa Ndojeom koji je dodao 22 gola, dok je FIšer postigao 9.

Ove sezone po dva gola su već postigli Ndoje i korpulentni centarfor Jonas Older Vind.

Prve utakmice su na programu 6/7. avgusta, kada će Zvezda biti potencijalni domaćin, a revanši 13. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d