Nova vest
Fudbal

Subota, 20.07.2019.

19:25

Jovičić i Ben vodili Zvezdu do prve pobede

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Javor sa 2:0 na otvaranju nove sezone Linglong Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: SN

Autor: SN

Jovičić i Ben vodili Zvezdu do prve pobede
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Uspeli su domaći fubdaleri da stvore opasnu situaciju pred golom Javora već u uvodnih nekoliko minuta, ali je Marinov udarac/centaršut bio daleko od Milana Pavkova i sve se završilo gol autom.

Gosti su uglavnom preko levog boka napadao i to najčešće posle kontri i polu kontri, a najbolju priliku za gol su imali preko Petkovića, koji je bio u petercu kod prekida, a njegov udarac je Borjan uspeo da odbrani.

Marin je video Jovičića u sredini, poslao mu loptu po zemlji i ovaj je imao sasvim dovoljno vremena da se namesti i da desnom nogom matira Jevrića, tako da je Zvezda od 28. minuta vodila sa 1:0 zahvaljujući Branku Jovičiću.

Ben je imao kolosalnu šansu u završnici prvog poluvremena, uspeo je da pobegne odbrani Javora i da izađe sam pred golmana Jevrića, zatim je i njega obišao i onda promašio čitav gol.

Isti igrač je u 43. minutu dobio odličan pas u prostor, da bi ga Đerić oborio u kaznenom prostoru i sudija Lazar Lukić nije imao drugog izbora sem da pokaže najstrožu kaznu, a pošto je to bio Đerićev drugi žuti karton, dobio je i crveni i napustio je utakmicu ranije.

Ben je uspešno realizovao jedanaesterac i doneo Zvezdi veliku prednost pred odlazak na "veliki odmor".

Nastavili su izabranici Vladana Milojevića tamo gde su stali u prvom poluvremenu i konstantno napadaju "okrnjeni" Javor, međutim u prvih nekoliko napada nisu uspevali da dođu do pogotka. Kasnije su imali kontru nakon što se Amanović okliznuo u Zvezdinom kaznenom prostoru, međutim do promene rezultata nije došlo.

Nisu gosti iskoristili još jednu teško stvorenu šansu u 75. minutu utakmice, pošto je odbrana Zvezde bila dovoljno mirna da izblokira taj pokušaj i da sebi otvori kontru, iz koje takođe nije bilo pogotka.

Sve do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja, iako smo na obe strane mogli da vidimo po nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka. Rezultatom 2:0 je Zvezda pobedila Javor u prvom kolu Linglong Superlige Srbije.

Utakmicu između Zvezde i Javora mogli ste da pratite UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d