Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.07.2019.

10:40

Everton kupio vezistu Mančester sitija

Engleski vezni fudbaler Fabijan Delf prešao je iz Mančester sitiaj u Everton.

Izvor: AK

Autor: AK

Everton kupio vezistu Mančester sitija
Photo by Ross Kinnaird/Getty Images

"Karamele" su za 29-godišnjeg reprezentativca platile oko 10 miliona evra, dva manje nego što je Siti izdvojio kada ga je doveo iz Aston Vile 2015.

Delf na uglavnom bio rezerva na Etihadu, ali je odigrao 89 mečeva na kojima je postigao pet golova uz tri asistencije za "Građane".

Prošle sezone je nastupio u 20 utakmica, na kojima je zabeležio samo jedno proigravanje za gol, ali je bio u sastavu reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu i u Ligi nacija.

Delf je zvanično drugo pojačanje Evertona ovog leta, osmoplasirani tim iz prošle sezone je pre njega kompletirao transfer Portugalca Andrea Gomeša, koji je već igrao za "karamele" na pozajmici iz Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d