Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2019.

19:22

Gol-razlika 26:4 i svih 7 pobeda – Amerikanke su najbolje na svetu FOTO/VIDEO

Ženska fudbalska reprezentacija SAD odbranila je titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Lionu pobedila Holandiju sa 2:0.

Izvor: LN

Autor: LN

Gol-razlika 26:4 i svih 7 pobeda – Amerikanke su najbolje na svetu FOTO/VIDEO
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Amerikanke su povele u 61. minutu golom Megan Rapino iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon preglednog video snimka i duela Stefani van der Graht i Aleks Morgan. To je bio šesti gol Rapino na turniru.

Konačan rezultat postavila je Rouz Lavel u 69. minutu posle solo akcije. Uzela je loptu na 30 metara, stigla do šesnaesterca, prošla je Van Der Graht i poslala loptu pored holandske golmanke.

Golove sa finala možete pogledati OVDE i OVDE.

Selekcija SAD je osvojila četvrtu titulu svetskog šampiona i postala tek druga ekipa u istoriji koja je odbranila titulu. Prethodno, to su uradile fudbalerke Nemačke 2007. godine, posle titule osvojene četiri godine ranije.

Amerikanke su do titule prvaka sveta došle sa sedam pobeda iz sedam mečeva, uz gol-razliku od 26:4.

Aktuelni evropski prvak Holandija igrala je u prvom finalu u svom drugom nastupu na Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve