Nova vest
Fudbal

Subota, 20.04.2019.

17:35

Veljković "pogurao" Bajern ka tituli, Štutgart sve bliži Cvajti

Fudbaleri Bajerna uz dosta muke su zabeležili novu pobedu koja ih je ostavila na "pol" poziciji u borbi za titulu.

Izvor: . Kovačević

Autor:. Kovačević

Veljković
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Bavarci su minimalnim rezultatom pobedili Verder Bremen u 30. kolu, pogotkom štopera Niklasa Zilea uz dosta sreće.

Lopta se odbila od jednog igrača Verdera nakon udarca Zilea sa oko 18 metara i prevarila golmana gostiju.

Veliki doprinos Bajernovoj pobedi dao je srpski reprezentativac Miloš Veljković koji je pola sata pre kraja dobio drigu žuti karton, zbog udaranja Roberta Levandovskog u vazdušnom duelu.

Tako je Bajern izvršio novi pritisak na Borusiju Dortmund koja u nedelju mora da pobedi Frajburg na gostovanju, ukoliko želi da zadrži bod zaostatka pred poslednjih četiri kola sezone.

U međuvremenu, Augzburg je deklasirao Štutgart 6:0 na svom terenu i verovatno "overio" svoj opstanak, a istovremeno pogurao "Švabe" ka Cvajti.

Maks i Rihter su bili dvostruki strelci za Auzgburg koji sada ima deset bodova više od Štutgarta, koji je na poziciji koja vodi u baraž za opstanak.

Opstanak u eliti je definitivno potvrdio Majnc pobedom nad Fortunom 3:1. Tragičar meča bio je strečac jedinog gola za goste Lukebakio, koji je posle izjednačenja rezultata promašio penal za preokret gostiju.

Važan trijumf u borbi za plasman u Evropu ostvario je Bajern Leverkuzen, nadigravši Nirnberg 2:0 na svom terenu.

Alario i Foland su golovima u poslednjih pola sata doveli Bajer na šestu poziciju, bod ispred Hofenhajma, koji kasnije gostuje u Gelzenkirhenu.

Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve