Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.04.2019.

20:05

Tadić dobar, Ajaks pretio Juventusu – odluka pada u Torinu!

Fudbaleri Ajaksa i Juventusa odigrali su 1:1, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: P. Tadić

Autor: P. Tadić

Tadić dobar, Ajaks pretio Juventusu – odluka pada u Torinu!
Photo by Michael Steele/Getty Images

Srpski fudbaler Dušan Tadić odigrao je dobar meč, međutim gostujući defanzivci su ga dobro čuvali, nekada i preoštro.

Utisak je da su domajući igrači bili bolji protivnik, stvarali su više šansi i bili u opasniji po gol, ali to se na kraju ne vidi na semaforu.

"Stara dama" je krajem prvog poluvremena iskoristila mali pad u koncentraciji i povela. Kanselo je sjajno proigrao Kristijana Ronalda koji je glavom savladao Onanu.

Bio je ovo šok za Ajaks, pošto su primili gol u poslednjim trenucima prvog perioda igre, međutim koliko su psihički jaki pokazalo se na startu drugih 45 minuta igre.

Posle samo nekoliko sekundi Holanđani su uspeli da izjednače. David Neres je uzeo loptu na nekih 50 metara od gola, vukao ju je do kaznenog gde je šutirao desnom nogom i savladao Ščesnog.

Revanš utakmica igra se za šest dana u Torinu.

Ajaks mnogo je bolje otvorio utakmicu, a glavni adut bio im je Hakim Zijeh. Marokanac je više puta bio u šansi, a najopasniji po gol bio je u 18. minutu, kada je odlično šutirao, ali je golman Juventusa odlično odbranio.

Lopta nije htela iza leđa Ščesnog, ali je zato htela iza Onane. U 45. minutu desio se već pomenuti trenutak kada je Ronaldo postigao 125. gol u Ligi šampiona.

Neres je odmah na početku drugog poluvremena doneo izjednačenje domaćem timu, a do kraja susreta nismo videli golove. Oba tima bila su veoma opasna, a izdvaja se stativa Dagasa Koste.

Brazilac je izdržao duel i šutirao u dalji ugao, ali nije imao sreće i pogodio je stativu. Tadić je u 92. minutu imao šansu, pokušao je lucidno špicem, ali mu je Rugani blokirao šut.

Meč Amsterdamu bio je veoma dinamičan, Juventus je uglavnom čekao kontranapade, a na kraju se završilo dobrim rezultatom za oba sastava. "Dama" je u nešto boljoj poziciji, ali znamo da Ajaks voli da se nadigrava i nema sumnje da će tako biti u Toinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve