Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.03.2019.

19:17

Krstajić sa Jovićem napada Nemce

Selektor Srbije Mladen Krstajić otkrio je deo planova u vezi sa timom za prijateljski meč sa Nemačkom.

Izvor: B92

Autor:B92

Krstajić sa Jovićem napada Nemce
Foto: FSS

"Orlovi" gostuju u Volfsburgu u sredu uveče, u prijateljskoj utakmici kojom će otvoriti novi kvalifikacioni ciklus.

Ovaj meč je "predigra" za početak kvalifikacija za EURO 2020. koje Srbija otvara u ponedeljak, 25. marta, protiv aktuelnog prvaka "Starog kontinenta" Portugala u Lisabonu.

"Imamo sedmoricu povređenih igrača koji nisu doputovali. To su odlični, isukusni fudbaleri. Matića nećemo imati ni za Portugal, kao ni Prijovića. Nedostaju i Tadić, Kostić, Kolarov i Mitrović, ostali su u Beogradu da probamo da ih oporavimo do četvrtka kako bi nam se priključili u Lisabonu. I Fejsa ima problema, videćemo na licu mesta u Portugalu kakva će biti situacija sa njim", rekao je Krstajić.

"Momci koji će u sredu izaći na teren sigurno će dati maksimum. Možda neki nemaju dovoljno iskustva, ali garantujem da želje ni kod koga ne manjka. Sastav za Nemce? Što se tiče Luke Jovića i pitanja da li će biti u timu ili neće, mogu da vam kažem da će biti u timu. Počeće meč", dodao je selektor.

Srbija je posle neuspeha na Mundijalu u Rusiji igrala dobro u premijernom izdanju Lige nacija, ali će kvalifikacije za EP biti znatno teži izazov za Krstajićevu selekciju.

"Zasluženo smo se kvalifikovali na SP, ali sticajem nekih okolnosti nismo prošli u drugi krug. Ostvarili smo cilj da budemo prvi u grupi u Ligi nacija. Sledeći cilj nam je plasman na Evropsko prvenstvo, probaćemo preko kvalifikacija, a ako u tome ne uspemo, onda ćemo to probati da uradimo preko završnice u Ligi nacija. Jedno je sigurno, srpski fudbal ima perspektivu", dodao je selektor.

Prijateljski meč između Nemačke i Srbije na programu je u sredu od 20.45 u Volfsburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d