Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.03.2019.

10:20

"Balkanizacija Intera traje, Ikardi je dobar sa svima sem sa njima"

Kako prenose italijanski mediji, svlačionica fudbalskog kluba Inter je podeljena na frakcije, od kojih jednu čine balkanski igrači.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Tamand kada je Inter krenuo da igra bolje novi problemi su iskočili. Saga oko ugovora najboljeg strelca ekipe Maura Ikardija negativno je uticala na moral u Interu, a stvari su postale izuzetno problematične.

Ikardi je 13. februara izgubio kapitensku traku, a od tada nije ni trenirao ni igrao za klub. Zvaničan razlog je povreda kolena koja je potvrđeno "mitska" priča.

Italijanska "La Repubblica" je došla do zanimljivih informacija koje potiču unutar svlačionice tima Lučana Spaletija, od neimenovanog izvora.

Interova "krtica", to jest jedan od fudbalera te ekipe, otkrila je sve "sočne" detalje.

"Niko od nas nije zamolio Spaletija da Ikardiju skine kapitensku traku. Ikardija je naljutio ton koji je koristio Spaleti prilikom kritike saigrača i pitao ga je da se malo smiri. To se sve desilo posle pobede i nije bilo potrebe za histerijom", rekao je neimenovani igrač i nastavio:

"Sve što se desilo bilo je veoma nasilno. Kada mu je oduzeo kapitensku traku to je stavilo ljagu na Maurovo ime, a on se obratio čelnicima kluba kojima je rekao da ima 97,5 odsto posećenosti treninga na vreme kako bi dokazao svoju profesionalnost. Ipak, to mu nije pomoglo i Spaletiju niko nije mogao ništa. Klub, koji se borio za Ligu šampiona, nije mogao da interveniše".

"Krtica" dodaje da je hijerarhija u klubu postala izuzetno poremećena posle incidenta sa Ikardijem.

"Naša svlačionica je podeljena u tri frakcije: Italijani, Južnoamerikanci i Balkanci. Mauro je u dobrim odnosima sa svima sem sa (Ivanom) Perišićem, Marcelom Brozovićem i (novim kapitenom) Samirom Handanovićem", navodi se.

Neimenovani igrač je uz "klan" trojice pomenutih saigrača stavio i trenera Spaletija i dodao "da je 'Balkanizacija' Intera u poodmakloj i nepovratnoj fazi".

Kako navode Italijani, problem između Perišića i Ikardija je nastao kada je Maurova žena i agent Vanda Nara javno izjavila "da bi Mauro prihvatio da zarađuje manje kada bi Inter kupio nekog koji može da mu pošalje pošten centaršut".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve