Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.03.2019.

18:30

Brozović tragičar, "srpski" Frankfurt protraćio šanse protiv Intera

Fudbaleri Ajntrahta i Intera u Frankfurtu su odigrali bez golova u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

Izvor: LN

Autor: LN

Brozović tragičar,
Photo by Alex Grimm/Getty Images

U meču sa dosta uspona i padova na kraju smo videli sve sem onog najbitnijeg, golova.

Na početku utakmice nije bilo mnogo toga zanimljivog, a dosta bolji rival bio je Inter. Gosti iz Italije su krenuli da vrše pritisak na zadnju liniju Ajntrahta od samog početka, ali nisu dolazili do izglednih šansi.

Frankfurt se branio, dosta uspešno, ali je u 22. minutu došlo do pada koncentracije. Fernandeš je oborio Martinesa, a sudija Kolum je pokazao na belu tačku.

Loptu je namestio Marcelo Brozović, zaleteo se sa samopouzdanjem, ali je njegov šut odbranio nemački golman Kevin Trap i spasao svoju ekipu.

Do kraja prvog poluvremena Inter je nastavio da napada, ali nije stvorio nijednu ozbiljnu priliku, kao što je bio slučaj i na početku meča.

U drugom poluvremenu desio se pravi haos – prvo je Ajntraht došao do gola, ali je on ispravno poništen, da bi samo minut kasnije domaći tražili penal.

Najzanimljivije detalje iz mečeva od 18.55 mogli ste ispratiti uz naš LIVE BLOG.

Sudija Kolum je ostao "nem" i nije svirao jedanaesterac za, reklo bi se, kontakt iste sile zbog kojeg je dosudio najstrožu kaznu za Inter u prvih 45 minuta.

Tim iz Frankfurta je do tog i od tog trenutka dominirao, ali im je nedostajala završnica i sve oči su bile uprte u najboljeg strelca Bundeslige Luku Jovića.

Domaći su nastavili sa napadima, a do najbolje prilike u meču došli su u 70. minutu. Hintereger je bio sam na pet metara od gola, ali je olako protraćio stopostotnu šansu.

Posle tog promašaja ritam utakmice je malo opao, pa je Inter uspeo da "prodiše".

Do kraja meča Ajntraht je nastavio da napada, ali se jasno videlo da je su njegovi igrači ostali bez snage.

Ipak, u samoj završnici, Jović i Gaćinović su imali svoje šanse. Obojica su uputili dobre šuteve ka golu "nerazura", ali je u oba navrata dobro reagovao Handanovič.

Revanš meč igra se za nedelju dana u Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu