Kraj: Inter odoleo Ajntrahtu, pobeda Benfike, kiks Arsenala

U četvrtak, 7. marta, odigrani su prvi mečevi osmine finala drugog najprestižnijeg klupskog takmičenja, Lige Evrope.

 Petković 38p
  DIN   BEN  
  1 : 0  
Dinamo u Zagrebu slavio protiv Benfike, Arsenal se obrukao u Renu
Opširnije o tome pročitajte OVDE.
Evo i svih rezultata termina od 18.55:
Liga Evrope, osmina finala:
Dinamo Z. – Benfika 1:0
(Petković 38p)
Ajntraht – Inter 0:0
Ren – Arsenal 3:1
(Borigo 42, Monreal 65ag, Sar 81 -- Ivobi 4)
Sevilja – Slavija Prag 2:2
(Ben Jeder 1, El Hadadi 28 -- Štok 25, Kral 39)
Zenit – Viljareal 1:3
(Azmun 35 -- Ibora 33, 64; Morlanes 71)
Kraj! Inter i Frankfurt bez golova, odluka pada u Milanu!
Revanš se igra 14. marta.
89' Odlična prilika i za Mijata
Gaćinović je fantastičnim solo prodorom došao do pozicije za šut, ali je i njegov šut, kao i Lukin, odbranio slovenački čuvar mreže.
87' Oštro, po zemlji.... Nema gola!
Posle greške defanzivaca Intera Luka Jović je došao do lopte. Srpski napadač se namestio, šutirao sa oko 16 metara, ali je dobro postavljen bio Handanovič.
83' Jalov pokušaj Škrinjara
Milan Škrinijar je primio loptu koju je u kazneni uputio Brozović, ali se nije najbolje snašao. Njegov udarac glavom završio je na tribinama.
79' Gaćinović napucao Jovića
NAstavljaju se napadi Ajntrahta, koji nema sreće. Kostić je dodao loptu Gaćinoviću, koji je bio u dobroj poziciji, ali je uspeo samo da napuca svog kolegu Jovića.
70' Stopostotna prilika za Ajntraht protraćena
Kakva je ovo šansa bila! Hintereger je bio sam ispred Handanoviča, ali je sa pet metara glavom šutirao pored gola. Verovatno najbolja prilika na utakmici...
Kakva (auto)golčina Monreala
Arsenal gubi u Francuskoj!
Šok u Renu! Domaći sastav, desetoplasirani tim Lige 1, uspeo je da preokrene rezultat protiv desetkovanih "tobdžija" i od 65. minuta, autogolom Monreala, vodi protiv premijerligaša.
Da li je bio penal?
51' Sudije u kadru – Ajntrahtu poništen gol, pa nije dosuđen penal
Posle kornera Franfkurt je došao do gola! Ipak, pomoćni sudija je podigao zastavicu i opravdao dosudio ofsajd, pa od gola neće biti ništa.

Nekoliko minuta kasnije desila se još jedna sporna situacija. Da Kosta je pao u kaznenom Intera, sudija Golum je dugo, dugo čekao, ali nije dosudio jedanaesterac.
50' Panika u odbrani Intera
Frankfurt dosta ofanzivije kreće u drugom poluvremenu. Da Kosta se našao u dobroj poziciji, ali loše šutirao i ostao bez gola. Ajntraht je dobio korner.
Druga poluvremena su počela
Burno poluvreme, evo rezultata
Liga Evrope, osmina finala:
Dinamo Z. – Benfika 1:0
(Petković 38p)
Ajntraht – Inter 0:0
Ren – Arsenal 1:1
(Borigo 42 -- Ivobi 4)
Sevilja – Slavija Prag 2:2
(Ben Jeder 1, El Hadadi 28 -- Štok 25, Kral 39)
Zenit – Viljareal 1:1
(Azmun 35 -- Ibora 33)
21.00 Čelsi – Dinamo K.
21.00 Napoli – Salcburg
21.00 Valensija – Krasnodar
Penal Petkovića za vođstvo Dinama
Hrvatska u slavlju, Dinamo poveo protiv Benfike!
Fantastični Dani Olmo je do lopte stigao pre Rubena Dijasa i izborio penal za svoj sastav. Loptu je na belu tačku namestio Bruno Petković i bio neumoljiv sa 11 metar!
Arsenal u nokdaunu, Ren izjednačio
Sevilja ponovo kapitulirala, crveni za Arsenal
Sparta je ponovo dala gol u Sevilji i sada je 2:2 na tom meču, dok je na utakmici između Rena i Arsenala (0:1) gostujući sastav ostao sa igračem manje. Drugi žuti, to jest crveni karton dobio je Sokratis Papastatopulos.
40' Velika prilika za "nerazure"
Dobra timska akcija za Inter. Politano je primio loptu na volej, centrirao ka Vecinu, ali on nije dovoljno dobro šutirao glavom.
Mijat i Luka

Foto: Getty Images
Goleada u Andaluziji
Još dva gola su u međuvremenu pala u Sevlji, pa taj tim vodi 2:1. Gol Sparte pogledajte OVDE, a drugi gol domaćih OVDE.
30' Srpska četa kombinovala
Odlična akcija srpske trojke u Frankfurtu. Gaćinović je povukao, ušao u kazneni, te proigrao Kostića na levoj strani. Filip je dodao loptu Joviću, koji nije bio u sjajnoj poziciji, pa je njegov šut bio bezopasan.
Dovoljno za penal, ili ne?
Brani Trap, nema gola!
Loptu je na belu tačku namestio hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, šutirao u donji levi golmanov ugao, ali se Kevin Trap bacio "kao mačka" i skinuo penal! Ostaje 0:0.
21' Penal za Inter!
Katastrofa za domaće. Kapiten Franfkurta Fernandeš je nespretno reagovao i oborio Lautara Martinesa. Izuzetno sumnjiva situacija koja iz ponovljenog snimka izgleda kao preblaga za penal.
15' Jovićev prvi pokušaj
Luka Jović je hteo da bude heroj. Uzeo je loptu na sredini terena, vukao do nekih 25 metara od gola i šutirao. Ipak, njegova lopta je završila par metara od leve stative Handanovića, pa je ostalo 0:0.
11' Velika šansa za Inter
Centrirao je Politano i poslao loptu za De Fraja. Defanzivac Intera je zakačio loptu, a zatim je Dambrozio ostao par centimetara kratak, pa je lopta otišla u gol-aut.
8' Kostić završio na travi
Prvi oštriji start u Frankfurtu. Kostić je došao do lopte, a "pokosio" ga je Dambrozio. Ipak, Italijan nije dobio žuti karton,a Ajntraht ima slobodan udarac.
Čudan gol Ivobija, vode i "tobdžije"
Sevilja vodi od 25. sekunde!
Mečevi su počeli!
FRA INT
0 : 0
FRA INT
0 : 0
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 lajv blog. Ovde ćemo pratiti meč između Ajntrahta iz Frankfurta i milanskog Intera, uz uključivanja u meč između Dinama iz Zagreba i Benfike, kao i ostale mečeve i najbitnije događaje termina od 18.55 osmine finala Lige Evrope.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: