Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.02.2019.

14:38

Gvardiola: Trofeji, pogonsko gorivo Sitija

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola presrećan je što su njegovi izabranici uspeli da odbrane trofej u Liga kupu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Trofeji, pogonsko gorivo Sitija
Photo by Clive Rose/Getty Images

"Građani" su na "Vembliju" u nedelju pobedili na penale ekipu Čelsija pošto u regularnom toku i posle produžetaka nije bilo golova.

Španski stručnjak je posle utakmice poručio da će osvajanje ovog pehara mnogo značiti njegovim igračima na psihološkom planu.

"Naravno da nam sve ovo daje dodatnu snagu. Ovo je jedina zemlja gde u februaru možete da osvojite trofej. Pred nama je bitka za još tri, Premijer liga, Liga šampiona i FA kup. Sada će sve biti na igračima, videćemo koliko će imati snage za utakmicu sa Vest Hemom u sredu", rekao je Gvardiola.

Gvardiola je podsetio da njegov tim želi da osvoji sve trofeje.

"Ovaj trijumf je važan zbog raspoloženja u ekipi. Bilo je onako, u stilu, momci, u redu je, imamo već dva pehara u džepu, Komjuniti šild i Liga kup. Svakako ćemo se mučiti do kraja sezone u ostalim takmičenjima, ali ovo nam bar daje podstrek da nastavimo u istom stilu", poručio je nekadašnji trener Barselone i Bajerna.

Ipak, u duelu sa Čelsijem povredila su se dvojica igrača šampiona Engleske.

"Laport je osetio nešto u prvom poluvremenu, dok Fernandinja muči problem sa butnim mišićem. Mislim da će nekoliko nedelja pauzirati", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve