Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.02.2019.

16:30

Ćurčić: Volim mangupe na terenu, želim rusku disciplinu, Matić je tata

Ponikao je u OFK Beogradu, a preko Partizana je stigao do Premijer lige. Saša Ćurčić danas gradi trenersku karijeru u Dinamu iz Vranja.

Izvor: B92

Autor:B92

Ćurčić: Volim mangupe na terenu, želim rusku disciplinu, Matić je tata
Foto: Getty Images

Bivši fudbalski reprezentativacpričao je za TV O2 o fudbalu nekad i sad, Premijer ligi i srpskim fudbalerima koji nastupaju u njoj, zašto je odlučio da trenersku karijeru počne na jugu Srbije, ličnim i ambicijama Dinama iz Vranja.

"Ja sam se ovde predstavio kao Saša Ćurčić trener, a ne kao bivši fudbaler. Oni koji me se ne sećaju ne trebaju ni da znaju. Bitna je hemija na terenu, šta mogu da im prenesem. To da li sam dao neki gol ili predriblao nekoga pre 20 godina nije bitno. Ko je doneo egoizam i sujetu u trenerski posao, taj ne traje dugo", rekao je Ćurčić.

Važio je za jednog od najtalentovanijih igrača sveta u svojoj generaciji, retko ko je mogao da loptom da barata kao on, ali kao trener ima drugačije prioritete.

"Ja jesam bio maštovit fudbaler sa loptom, ali volim disciplinu, bedem u odbrani. Da budemo kao specijalna ruska jedinica, elitna trupa da se zna ko šta radi, ne volim da letim"
, kaže bivši igrač Boltona, Aston Vile i Kristal Palasa.

Obožava igrače koji imaju karekter "mangupa" kao što su Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović, ali ističe i neke druge srpske fudbalere.

"Volim da gledam Tadića. Kad se ukopaš, pa lažnjak, pa napred-nazad. Taj igrač je toliko hladnokrvan. Takvog igrača sam napravio u Kristal Palasu. Boljeg od Vilfreda Zahe. To sam im rekao. Dolazi on za 3-4 godine, mislim da može da debituje sa 18. Uzeo sam ga sa 12, sada igra za U15 tim. Isto je iz Obale Slonovače, ali je rođen u Londonu. Tamo može da se adaptira i štoper Fiorentine Milenković. Voleo sam Prijovića. Enigma mi je bila, ne ulazim u to, ali mislim da bih ja napravio od njega još više radeći s njim. On mi je bio idealan za engleski fudbal".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d