Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.02.2019.

20:00

Liverpul i Bajern "postili", odluka o četvrtfinalisti pada u Minhenu

Fudbleri Liverpula i Bajerna odigrali su meč bez golova na "Enfildu" u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: Z. Kecman

Autor:Z. Kecman

Liverpul i Bajern
Foto: Stu Forster/Getty Images

Engleski i nemački giganti se sastali su se prvi put u zvaničnim takmičarskim mečevima još od UEFA Superkupa 2001. kada su "redsi" slavili 3:2.

Očekivalo se da će biti daleko uzbudljivije i sa golovima, ali nije se to dogodilo, pa će pobednik dvomeča biti odlučen u revanšu koji je na programu 13. marta u Minhenu.

Nije bilo golova ni u drugom meču večeri Lion – Barselona

Jirgen Klop nije mogao da računa na kažnjenog Virdžila van Dajka te povređene Aleksa Okslejd-Čemberlena i Džoa Gomesa.

Jasna je bila strategija Jirgana Klopa. Od prvog zvižduka sudije Đanluke Rokija, "crveni" su krenuli u žestok presing u pokušaju da štom pre dođu do lopte na polovini rivala, a tim, posle brze izmena pasova i kretnji igrača iza leđa poslednje linije Bajerna i do prilika.

S druge strane, Bajern se zadovoljio posedom, nešto sporijim akcijama, kako bi smirio intenzitet igre koji odgovara Liverpulu. I dobro su to Kovačevi izabranici radili u prvo polovini prvog poluvremena, ali je Liverpula uspeo da nametne svoj ritam i stvori prililan broj šansi.

Bajern je imao prilike u 13. i 16. minutu, Matip umalo nije savladao Alisona, a potom je i Kingsli Koman šutirao u spoljni deo mreže. Ipak, više toga se dešavalo pred golom Manuela Nojera.

Mohamed Salah je u 12. minutu mogao da postigne gol posle odlične dubinske lopte, za malo je bio kratak. Četiri minuta kasnije i Mane je bio u prilici, njegov udarac završio je kraj desne stative.

Mogao je Salah u 24. minutu udarcem glavom da matira Nojera, ali nije bio precizan, baš kao i Sadio Mane koji je priopustio kolosalnu pčriliku u 33. minutu. Lopta se odbila do njega posle šuta Keita, ppokušao je iz prve iz okreta, ali je to uradio jako loše.

Mane je u 38. minutu pokušao makazicama, potom dva minuta kasnije i Matip je zamalo bio neprecizan posle odlične akcije Firmina i Salaha, promene rezultata nije bilo.

Očekivalo se da će domači tim u nastavku još pojačati ritam, ali desilo se da je Bajern uspeo da smiri igru. Nije bilo onbih silnih naleta "crvenih" kao u prvom delu, odbrana kluba iz Minhena je kontrolisala tempo, smirivala strasti, a rezultat je bilo i manje prilika.

Sve se završavalo tek ponekim udarcem sa distance ili pokušajem solo akcija igrača Liverpula.

Najbolju priliku u drugom delu, Liverpul je stvorio u 85. minutu, posle centaršuta da desne strane, Mane je u padu šutirao glavom, ali je Nojer izvadio loptu koja je išla u njegov donji desni ugao i tako je propala i poslednja prilika.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d