Nova vest
Fudbal

Subota, 16.02.2019.

15:50

Crvena zvezda nokautirala Vojvodinu, Marin i Boaći obeležili meč

Crvena zvezda je na otvaranju prolećnog dela sezone nastavila seriju pobeda, a u derbiju 22. kola na svom stadionu bila je bolja od Vojvodine - 4:0 (2:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Crvena zvezda nokautirala Vojvodinu, Marin i Boaći obeležili meč
Foto: Starsport

Domaćin je pitanje pobednika rešio za samo četiri minuuta, kada su u prvom poluvremenu prvo Ričmond Boaći u 24, a zatim i Veljko Simić u 28. minutu sa dva gola slomili otpor Novosađana.

U nastavku utakmice Boaći je još jednim pogotkom dotukao Novosađane, a tačku na utakmicu stavio je Milan Pavkov golom u 89. minutu. Maestralnu partiju prikazao je Marko Marin, koji je bio začetnik svih akcija i fantastičan asistent.

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde od početka meča je šansu dao debitantima Milanu Gajiću i Nemanji Milunoviću, da bi tokom meča u igru uveo još dvojicu: Erika Jirku i Mirka Ivanića.

Crveno-beli su dobili poslednjih sedam međusobnih duela sa „lalama“, pa su i sada bili favorit uoči meča, mada je Milojević upozoravao da njegovi fudbaleri ne smeju da se opuste i da u nastavak sezone moraju da uđu kao da ne postoji bodovna prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

Crvena zvezda je apsoluutno kontrolisala igru, bila je konkretnija tokom čitavog meča, a prve ozbiljnije prilike je i pretvorila u golove.

Začetnik obe akcije bio je Marko Marin, a naoričito se istakao kod druge, kada je fantastično izbacio celu odbranu Vojvodine iz igre i uposlio Simića za 2:0. Pre toga je Boćaći iskusno u srcu šesnaesterca primio loptu i preciznim udarcem je „spakovao“ u mreži Vojvodine.

Vojvodina nije imala dovoljno snage da ozbiljnije ugrozi golmana Milana Borjana. Tek pri kraju poluvremena odvažili su se da silnije krenu ka golu Zvezde, a najbolju priliku uiimao je Eze. On je međutim, loptu uglavom poslao pored stative.

I u nastavku Vojvodina nije zaigrala konkretnije, Eze se ponovo našao u dobroj poziciji da postigne gol, ali je ponovo slabo reagovao, loše se namestio i šutirao u spoljni deo mreže.

Posle toga vrednje pažnje su samo majstorije Marina. Prvo je omogućio Stojkoviću da asistira Boaćiju za 3:0, a zatim je sjajnu "izbacio" Pavkova za 4:0.

Tok meča možete da pogledate u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d