Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.01.2019.

23:00

Solskjer ne staje, Junajted odneo bodove i iz Njukasla

Mančester junajted je nastavio seriju pobeda u Premijer ligi otkako je na klupu seo Ole Gunar Solskjer.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer ne staje, Junajted odneo bodove i iz Njukasla
Photo by Michael Regan/Getty Images

Harizmatični Norvežanin je po dolasku na mesto privremenog menadžera, u četiri utakmice ostvario stopostotan učinak, a poslednja žrtva bio je u 21. kolu prvenstva bio Njukasl (0:2).

Ipak, do pobede na "Sent Džejms parku", Junajted nije došao tako lako, kao što je bio slučaj u prve tri utakmice Norvežanina na klupi kluba sa "Old Traforda".

Njukasl se pokazao kao tvrd protivnik, igrali su izabranici trenera Rafe Beniteza čvrsto, na momente i oštro, ne ostavljajući previše prostora igračima Mančester junajteda za brze kombinacije, ali ipak nisu izdržali.

Kristijan Acu je u prvom delu imao dve dobre prilike za domaći ntim, na drugoj strani Marsijal, Mata i Rašford nisu uspeli da savladaju Martina Dubravku, pa je na poluvremenu bilo 0:0.

Ipak, u nastavku, gostima sa "Old Traforda" isplatila se ofanzivnija igra. Romelu Lukaku je u 63. minutu ušao na teren umesto Antonija Marsijala i nije prošlo ni tridesetak sekundi kada je postigao vodeći gol za Junajted.

Posle udarca Rašforda, Martin Dubravka nije dobro intervenisao, Lukaku je natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu.

U 80. minutu, tačku na novu pobedu Junajteda stavio je Markus Rašford. Posle dobre kontre koju su izneli Aleksis Sančez i Romelu Lukaku, Rašfordu nije bilo teško da savlada golmana Njukasla.

Imao je i Pol Pogba šansu u nadoknadi vremena, zaobišao je golmana Njukasla, ali nije uspeo da ubaci loptu u gol i tako je ostalo 0:2.

Nova pobeda za Ole Gunara Solskjera znači da je on postao tek drugi menadžer u istoriji kluba (posle Mata Bazbija) kojem je uspelo da dobije prve četiri utakmice na klupi Junajteda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve