Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.12.2018.

10:30

Klop: Nisam najpametniji, ali nisam ni idiot, još je rano za slavlje

Menadžer Liverpula Jirgen Klop odbacio je priče o tome kako je njegov tim sada prvi favorit za osvajanje titule u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Nisam najpametniji, ali nisam ni idiot, još je rano za slavlje
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

"Crveni" su u derbiju 20. kola pobedili Arsenal sa 5:1 i tako, makar na dan, odmakli najbližem pratiocu, ekipi Totenhema za devet bodova.

Sve se u proteklih desetak dana događalo po scenariju kao da ga je pisao sam Jirgen Klop. Mančester siti je izgubio dva meča zaredom, potom je Totenhem poražen kod kuće od Vulvsa. Nemac ipak ne bi da priča o tituli.

"Dobro, sada imamo devet bodova prednosti, to može da traje sedam dana. Možda čak ni toliko. Već u nedelju razlika može biti sedam bodova. Potom, ako izgubimo od Mančester sitija, četiri. Tako to funkcioniše", kaže Klop.

On kaže da se razlika u zimskom periodu može otopiti lako, poput snega.

"Nisam najpametniji, ali nisam ni idiot. Ta razlika je beznačajna. Nije važno koliko poena imate prednosti, posebno u decembru. I šta sad, ako izgubimo, vi ćete reći, "nervozni su'. Posao komentatora je lak. Voleo bih da sam na vašem mestu, ali da zarađujem novac koji sad zarađujem. Ne možemo se igrati na taj način. I nećemo, zaista", dodao je Klop.

Njegovi izabranici su za poraz Totenhema saznali bukvalno nekoliko minuta pre izlaska na teren.

"Zar mislite da smo imali žurku, da je slavlje već počelo? Jedva da je bilo osmeha zbog toga u našoj svlačionici."

Svi pominju taj 3. januar i okršaj na "Etihadu" sa Mančester sitijem. Menadžer Liverpula kaže da je to meč kao i svaki drugi i da se pristup neće menjati.

"Mislite li da sam, kada smo prošli put išli tamo rekao igračima, "oni su prvi a mi smo četvrti'? Ne. Želeli smo pobedu, kao i obično. Tako da ne idemo tamo imajući na umu razliku u bodovima, već da igramo najbolji fudbal", zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve