Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.12.2018.

16:15

Bošković: Ovo je najbolja generacija Zvezde posle Barija

Bivši fudbaler Crvene zvezde Branko Bošković rekao je da Zvezda trenutno ima najbolju generaciju od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Bošković: Ovo je najbolja generacija Zvezde posle Barija
Foto: Starsport

Bošković je u Zvezdi igrao od 1999. do 2003. godine i bio je u generaciji koja se "tukla" sa Kjevom i Laciom u Evropi, dok je za crveno-bele još igrao i Nemanja Vidić.

Sudbina ga je odvela u Pari Sen Žermen godinama pre nego što će PSŽ postati multimilionska sila, dok su se na Marakani afirmisali neki drugi momci poput Jankovića, Žigića, Perovića, Pantelića, Bastu...

"Zvezdaši su ove godine imali priliku da uživaju u evropskom proleću, novoj tituli i Ligi šampiona, šta dodati na sve to? Kapa dole svima u klubu za ostvareno, generacija su od 1991. i Barija koja je napravila najveći pomak i uspeh",
rekao je Bošković za klupski sajt.

Izdvojio je trenera Vladana Milojevića kao posebno važnog u ovoj Zvezdinoj epizodi.

"Mnogi treneri govore kako nemaju čarobni štapić, ali izgleda da ga je Milojević pronašao. Svaka mu čast, uspeo je da napravi kolektiv i značajno doprinese stabilizaciji kluba posle turbulentnog perioda. Nadam se da će rukovodstvo imati sluha i, po uzoru na klubove koji su trenutno u samom vrhu svetskog fudbala, zadržati ga na duže staze na mestu šefa stručnog štaba. Vratio je klub na ispravan put, obezbedio igračima neophodan mir za rad i rezultatima sasvim zasluženo stekao podršku publike"
, kaže Bošković.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona i četiri boda osvojena u susretima sa Napolijem i Liverpulom imaju višestruki značaj, poštovanje ali i mogućnost da se igrači prodaju u bolje klubove. Od igrača iz aktuelnog pogona je primetio Simića i Joveljića, ali napomenuo da tu ima još kvaliteta.

"Simić je vrlo dobar igrač, Joveljić ima neverovatan potencijal, a tu su i igrači koji su predstavljali kostur tima na čelu sa Savićem koji je izrastao u lidera generacije. Nadam se da će nastaviti da beleže odlične rezultate i u 2019. godini i da će na tam putu afirmisati još pregršt talenata"
, istakao je bivši vezni fudbaler crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve