Nova vest
Fudbal

Petak, 14.12.2018.

21:19

"Junajted je imao sreće, svi žele da igraju protiv njih"

Mančester junajtedu ove sezone "ne cvetaju ruže", ali su ipak uspeli da prođu grupnu fazu Lige šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Dan Mullan/Getty Images

Junajted je, uz Porto, jedna od "srećnijih" ekipa koje su prošle grupu najelitnijeg klupskog takmičenja na svetu.

Dankan Aleksander, analitičar Opte, kompanije koja se bavi statistikom u sportu, proglasio je dve ekipe "srećnim" što su prošle u nokaut fazu.

"Porto i Mančester junajted su timovi koji imali sreće da prođu grupu. Ako pogledate statistiku, Porto nije imao dobre šanse da prođe grupu", izjavio je Aleksander.

On dodatno pojašnjava zašto su baš "crveni đavoli" imali sreće da prođu dalje, gledajući statistiku.

"Junajted je jedini tim koji je prošao u nokaut fazu sa negativnom xG gol razlikom. To znači da su njihove prilike u napadu bile manje kvalitetne od onih sa kojim su se suočavali u odbrani. Gledajući brojke, svi timovi koje očekuje žreb za šesnaestinu finala žele da igraju sa Mančester junajtedom. To ima logike, ako uzimamo u obzir kako su izgledali u svim utakmicama do sada", jasan je Aleksander.

Ekipa Žozea Murinja je iz grupe H prošla kao druga, odmah iza Juventusa, a "izvukla" ih je pobeda protiv tima iz Torina na gostovanju, kada su preokrenuli meč u svoju korist u poslednjih desetak minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve