Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.12.2018.

20:50

Minijatura Gaćinovića, gol Prijovića, Nikolić umalo do senzacije

Fudbaleri Ajntrahta uspeli su da pobede Lacio posle preokreta, Čelsi nije dozvolio senzaciju Videotonu, a gol Prijovića nije bio dovoljan protiv BATE Borisova.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Minijatura Gaćinovića, gol Prijovića, Nikolić umalo do senzacije
Getty images

Sjajnu minijaturu u pobedi Ajntrahta 2:1 imao je Mijat Gaćinović koji je prvo fantastičnim golom u 66. minutu uspeo da anulira prednost Lacija stečenu golom Koree iz 56. minuta.

U derbiju grupe H u kojoj je sve rešeno i odakle Lacio i Ajntraht idu dalje, nemački tim je na "srpski pogon" ipak potvrdio da je najbolji u 71. minutu.

Gaćinović je tada kao "iglom" probušio odbranu Lacija i doturio loptu do Sebastijana Alera koji je dao gol i preokrenuo na 2:1. Od 79. minuta na terenu se našao i Luka Jović, dok Filipa Kostića na terenu nije bilo. Na suprotnoj strani, Sergej Milinković-Savić nije igrao za Lacio.

Ajntraht je pobedom došao do maksimalnog skora i 18 bodova u grupi ispred Lacija koji ima devet. Sledi Apolon sa sedam i Marsej sa samo jednim bodom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Čelsi je odigrao nerešeno protiv Videotona, a Marko Nikolić je bio na deset minuta od toga da "skine skalp" Mauriciju Sariju i "plavcima".

Londonski tim je poveo golom Vilijana iz slobodnog udardca u 30. minutu, da bi potpuno iznenada Ampadu sam zatresao svoju mrežu u 32. minutu, a mađarski tim je izjednačio na 1:1.

Mađari dolaze do vođstva fantastičnim volejem Loika Nega u 56. minutu, ali je nade u pobedu raspršio Olivije Žiru golom iz novog slobodnog udarca u 75. minutu.

Vidi nije mogao da prođe dalje u grupi L u kojoj je Čelsi prvi a BATE Borisov drugi, jer je BATE praktično obezbedio prolaz pobedom nad grčkom ekipom PAOK.

Grčkom timu nije bio dovoljan gol Aleksandra Prijovića iz 59. minuta, jer je u tom trenutku beloruska ekipa već vodila 3:0 golovima Skaviša i Signeviča iz 18, 42. i 45. minuta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Loš dan u Ligi Evrope za ruske klubove – Sevilja je bila ubedljiva protiv Krasnodara sa 3:0, a Spartak iz Moskve je poražen od Viljareala sa 2:0, iako je "žuta podmornica" jedan deo meča igrala sa igračem manje.

Ben Jeder je doveo Sevilju u vođstvo već u petom minutu posle opasnog presinga Sevilje i ležerne odbrane Krasnodara. Isti igrač je u desetom minutu uspeo da izgura Fjolusona, izbije sam ispred Kritsjuka i još jednom ga savlada za 2:0.

Konačan rezultat postavlja Ever Banega iz penala u 49. minutu, kada je otežavajuća okolnost za Krasnodar bio i crveni karton za Ramiresa.

Dve ekipe su prošle dalje sa po 12 bodova, a iz grupe J ispali su Standard iz Liježa i Ahiraspor koji su odigrali nerešeno bez golova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Viljareal je čitav posao protiv Spartaka iz Moskve u grupi G rešio do 48. minuta. Prvo je Čukvueze u 11. dočekao u šesnaestercu odbitak i dobro se snašao pa levicom po zemlji pogodio mrežu za 1:0.

Ekambi u 48. minutu postavlja konačan rezultat golom gotovo iz mrtvog ugla, a posle fantastičnog duplog pasa sa Fornalom.

Komotno vođstvo i finiš susreta doneli su još jedno uzbuđenje jer je tada Kosta iz Viljareala žestoko startovao na list igrača Spartaka i dobio direktan crveni karton. Viljareal je nadoknadu odigrao sa igračem manje, ali se bez većih problema odbranio i sačuvao prednost.

Španci su prošli kao prvoplasirani iz ove grupe sa deset bodova, dok je Rapid iz Beča drugi sa istim brojem bodova. Rapid je u drugoj utakmici iste ove grupe pobedio Rendžers sa 1:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Rezultati utakmica od 18:55 h

Ahiraspor – Standard Lijež 0:0 (0:0)
Bešiktaš – Malme 0:1 (0:0)
Antonson 51
Dinamo Kijev – Jablonec 0:1 (0:1)
Doležal 10
Genk – Sarpsborg 4:0 (2:0)
Gano 3, Paintsil 5, Berže 64, Aido 67

Lacio – Ajntraht 1:2 (0:0)
Korea 56 - Gaćinović 65, Aler 71

Marsej – Apolon 1:3 (1:2)
Tovan 11 - Maglika 8, 30, Stilijanu 56

Vidi Mol – Čelsi 2:2 (1:1)
Ampadu ag 32, Nego 56 - Vilijan 30, Žiru 75

PAOK – BATE 1:3 (0:3)
Prijović 59 - Skaviš 18, Signevič 42, 45+1

Rapid – Rendžers 1:0 (0:0)
Ljubičić 84
Ren – Astana 2:0 (0:0)
Sar 68, 73
Sevilja – Krasnodar 3:0 (2:0)
Ben Jeder 5, 10, Banega 49
Viljareal – Spartak Moskva 2:0 (1:0)
Čukvueze 11, Ekambi 48

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Utakmice koje počinju od 21 sat

AEK Larnaka – Leverkuzen
Arsenal – Karabag
Seltik – Salcburg
Dinamo Zg – Anderleht
Didelanž – Betis
Kopenhagen – Bordo
Ludogorec – Cirih
Olimpijakos – Milan
Lajpcig – Rozenborg
Slavija Prag – Zenit St Peterburg
Sporting – Vorskla
Trnava – Fenerbahče

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve