Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2018.

12:45

Širer brani Jokanovića: Verujte u njega!

Legenda engleskog fudbala, Alan Širer stao je u odbranu trenera Fulama Slaviše Jokanovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Širer brani Jokanovića: Verujte u njega!
Photo by Ali Bharmal/Getty Images for Premier League

Tim sa "Krejven kotidža" poražen je proteklog vikenda u Liverpulu sa 2:0, ali u igri gostiju bilo je dovoljno pozitivnih detalja da Širer veruje da su bolji rezultati na vidiku.

On je u opširnoj analizi proteklog gola Premijer lige na BBC-u jasno poručio da bi čelnici Fulama trebalo da budu uz Jokanovića i pored toga što je Fulam trenutno poslenji na tabeli sa pet bodova.

"Statistički, Fulam je jedan od najgorih timova u istoriji Premijer lige, ali ja i dalje verujem da treba da budu uz menadžera Slavišu Jokanovića i da mu daju šansu da ispravi propušteno", kaže Širer.

On je naveo podatak da je problem ekipe užasno slab učinak odbrane i veliki broj primljenih golova. Od 1992. godine samo jedan tim je posle 12. kola primio više golova od Fulama.

"Mnogi menadžeri su dobijali otkaze i za mnogo manje stvari. Razumem zašto klubovi paniče i vrše promene kada su recimo u toku pauze zbog obaveza reprezentacija. Međutim, i dalje vidim razloge da Jokanović ostane tu gde jeste. Dobio je više od 100 miliona funti da izgradi novi tim i 12 utakmica nije dovoljno da se sudi o svemu", kaže nekadašnji golgeter Njukasla i Blekburna.

On je kao pozitivan primer naveo i to da je Fulam prošle sezone nekako u ovo vreme bio 17. u Čempionšipu, ali je posle toga serijom pobeda ostvario plasman u viši ranga takođe je rekao i da Fulam na "Enfildu" nije imao sreće i da je delovao daleko solidnije nego na prethodnim utakmicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve