Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.11.2018.

16:05

Njegoš će sanjati golmana Liverpula, Zvezda se ispromašivala i izgubila

Fudbaleri Liverpula pobedili su Crvenu zvezdu 2:0 na stadionu Čukaričkog, u meču Lige šampiona za omladince.

Izvor: B92

Autor:B92

Njegoš će sanjati golmana Liverpula, Zvezda se ispromašivala i izgubila
Foto: StarSport

Imaće za čime da žale i Zvezda i mladi vezista Njegoš Kupusović jer su se igrači Bratislava Živkovića siti ispromašivali zicera i Liverpul je to kaznio golovima Džonsa i Luisa.

Najbolji pojedinac je na kraju bio golman Liverpula Viteslav Jaroš koji je odbranio četiri, pet zicera domaćim igračima.

Prvu opasnu priliku na meču je imao Neko Vilijams u četvrtom minutu a njegov udarac sa 14 metara je otišao pored gola Miloša Gordića.

Liverpul je sa inicijativom nastavio i u narednim minutima, jer su se njegovi igrači bolje kretali bez lopte pa su lako dolazili do kaznenog prostora Zvezde i pozicija za šut.

"Peglali" su to uklizavanjima u poslednji čas Jovičić i Stojanović ali je bilo jasno da je Liverpul bolji i da u tom periodu igra bliže seniorskom fudbalu.

Defanzivni trio "redsa" u prvih 20 minuta nije imao mnogo posla osim kod sporadičnih istrčavanja Alekse Terzića.

Kurtis Džons je u 12. minutu precizno šutirao i Gordić je dobro reagovao, a Rafael Kamačo i Bobi Adekanje su takođe pokazali potencijal.

Kamačo je u 21. minutu lako predriblao svog čuvara i umalo lobovao Gordića sa desetak metara iskosa. Bobi Dankan je i postigao gol za Liverpul u 23. minutu iz uigranog slobodnog udarca, ali je poništen zbog ofsajda.

Minut kasnije usledili su i prvi aplauzi za domaće igrače jer je Zvezda napala ozbiljno po prvi put. Levo su prošli Terzić i Jočić, Terzić je centrirao za Joveljića, Jočić je u međuvremenu ušao u sredinu, lopta mu se odbila i šutirao je previsoko sa 14, 15 metara.
Zvezda u 29. minutu još jednom dobro napada. Ukrštaju Joveljić i Jočić na ivici kaznenog prostora, defanzivci Liverpula prave faul, a Viteslav Jaroš paradom spasava gol posle slobodnog udarca Jočića.

Kupusović u 33. minutu pogađa prečku. Dobro je ispratio prodor Joveljića po levoj strani dobio loptu pred petercem i u padu šutirao. Jaroš je zakačio loptu dovoljno da ona ode u prečku.

Već u sledećem napadu Zvezde, Kupusović opet u velikoj šansi, šutirao je sa druge stative iz stopostotne šanse i Jaroš je odbranio.

Isti igrač i treći put ulazi u veliku šansu, jedan na jedan, šutira nisko i Jaroš fantastično brani i treći put za pet, šest minuta od 33. do 38. minuta.

U 45. minutu Terzić iz prve proigrava Joveljića koji istrčava pred gol i levicom sa strane šutira u Jaroša pa je posle 45 minuta ostalo 0:0.

Liverpul je počeo drugo poluvreme dobrim udarcem Adekanjea, ali su se crveno-beli brzo konsolidovali i nastavili da napadaju.

Već do 55. minuta su imali dve gol šanse i još jednom je zicer skinuo Jaroš! U 55. minutu je iz okreta šutirao Joveljić, ali ni taj udarac iz sredine sa deset metara nije bio dovoljno precizan i jak pa je golman Liverpula i to odbranio.

Đorđe Jovičić se posle starta nad Adekanjeom u 62. minutu izvukao da ne dobije drugi žuti karton, a Adam Miler, kapiten Liverpula je iz idealne situacije sa 17 metara šutirao preko gola.

Liverpul vodi od 69. minuta. Adekanje je centrirao za u kazneni prostor gde je glavom šutirao Dankan. Njemu je Gordić odbranio udarac, ali je iz drugog plana natrčao Džons i poslao loptu pod prečku.

Na 2:0 je povećao Luis iz slobodnog udarca sa 25 metara u 75. minutu, a "redsi" su u 80. mogli i do trećeg gola, ali je sam ispred gola visoko pucao Adekanje.

Zvezda je potom napala iz sve snage, Terzić je izblokiran u 85. minutu, a Liverpul je odneo pobedu i bodove sa Brda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U sledećem kolu Zvezda gostuje Napoliju 28. novembra, dok PSŽ čeka Liverpul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve