Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.10.2018.

08:15

"Pratio sam Mančester, Čelsi, Everton, sve – i ništa nije kao Enfild"

Pratio je osvajanje titula Čelsija, fotografisao šampionski tim Mančester junajteda i kaže da nigde nije kao u Liverpulu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: B92

Lindzi Parnabi dugogodišnji fotograf i saradnik Asošijeted Presa i srećemo ga sa fotoaparatom u rukama u trenutku dok se igrači Crvene zvezde zagrevaju za jednočasovni trening na stadionu "redsa".

Gledao je mnoge velikane na travi Enfilda i kaže da dva bivša šampiona Evrope, Zvezda i Liverpul nisu ni prvi ni poslednji koje je ovekovečio na fotografijama.

"Dolazim ovde često i sve je novo, moderan je stadion, atmosfera je fantastična. Vidite sve navijače, zastave, sve. Dolazim ovde i uživam", počinje priču za B92 Parnabi.

Mersisajd poznaje "u dušu", Gudison je nedaleko od Enfilda pa je i tamo redovan, ali nije zaobišao ni obližnji Mančester, englesku prestonicu London i druge gradove u Engleskoj. Više nego dovoljno za impozantan portfolio.

"Mančester, Njukasl, Liverpul, Everton, sve stadione, Čelsi...",
kaže Lindzi i na pitanje ko pravi najbolju atmosferu kao iz topa odgovara – Enfild!

"Navijači su posebni. Uvek su tu iza tima, kada god Liverpul igra, uvek su tu. To igrače prilično ohrabruje čak i kada su loši
", kaže Parnabi.

Najbolje je kaže pri kraju sezone kada se stvari zahuktavaju i svaka utakmica je važna.

"Pri kraju sezone kada dobiju neku važnu utakmicu je najbolje. Vidite, trener Klop je dobar, energičan i slavi i igrači ga vole. Mislim da je najboljih trenera u ligi".

Fotografiše duže od decenije i po, ali je prve fotografije na Enfildu napravio pre 15 godina.

"Bilo je mnogo promena tokom tog perioda, ali navijači su uvek ostajali isti. Uvek vrlo dobri. Video sam dobra vremena za Liverpul i loša vremena",
kaže Parnabi.

Navijači Crvene zvezde nadaju se da će Liverpul u trećem kolu grupe C Lige šampiona imati bar loša poluvremena, a dve ekipe će na Enfild istrčati u sredu od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu