Nova vest
Fudbal 5

17.5.2024.

18:19

Juventus otpustio Alegrija – "nije se ponašao u skladu sa vrednostima kluba"

Italijanski trener Masimiliano Alegri (56) nije više trener Juventusa, saopštio je taj klub u petak popodne.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/FCI/Fabrizio Carabelli

Alegri je dobio otkaz zbog nedoličnog ponašanja posle osvajanja Kupa Italije u sredu pobedom u finalu nad Atalantom 1:0 golom Dušana Vlahovića.

Bio je to 15. Kup trofej za "bjankonere" i jedini ove sezone.

Ekipa je dva kola pre kraja na četvrtom mestu na tabeli, može da padne i na peto mesto, ali je glavni razlog otkaza za Alegrija njegovo nedolično ponašanje nakon finalnog meča u Kupu.

"Masimilijano Alegri je razrešen dužnosti trenera Juventusa. Otkaz je usledio zbog oređenog ponašanja trenera za vreme i nakon finala Kupa, a koje niej u skladu sa vrednostima Juventusa. Saradnja koja je počela 2014. potom ponovo 2021. se ovde završava, sa osvojenim Kupom. Klub želi Masimilijanu Alegriju sreću u budućoj karijeri", objavio je Juventus.

Sada već bivši trener Juventusa je posle pomenutog meča sa Atlantom bio vrlo emotivan i negativan prema određenim novinarima. Jednog je vređao.

Njegovo ponašanje koje je ispoljio u slavljeničkoj večeri nije se dopalo ni čelnicima Juventusa i usledio je razlaz sa iskusnim trenerom.

Alegri je u dva navrata u karijeri vodio Juve, prvi put od 2014-2019. godine i drugi put od 2021. do 2024.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

7 h

Novo Sport Video Menu