Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.10.2018.

18:16

Garsija: Radonjić ima sve preduslove da se integriše u tim, ali...

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić je u proteklom periodu bio na meti kritičara u Francuskoj, ali je trener Rudi Garsija stao u njegovu zaštitu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Garsija: Radonjić ima sve preduslove da se integriše u tim, ali...
Foto: EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Radonjić nije imao preveliku minutažu od kako je u avgustu potpisao za klub sa "Velodroma", međutim, Garsija od njega tek očekuje da bude onaj pravi.

Posle transfera vrednog 12 miliona evra, mnogi su očekivali da Radonjić odmah zaigra na najvišem nivou, ali tako nešto očekivati, prema Garsiji, bilo je nekorektno.

"Od kako je došao, uradio je nekoliko dobrih stvari, ali je imao i nekoliko velikih grešaka. Pokušavam da sa njim komuniciram najbolje što mogu jer u klubu niko ne govori srpski. Pomalo razume italijanski. Pokušavamo da mu objasnimo šta se od njega očekuje, mora da uči kretnje tima", kaže Garsija.

Trener Olimpika je brzo uočio kvalitete, ali i nedostatke u igri srpskog fudbalera.

"Ima jake individualne kvalitete, ali mora svoju igru da unapredi. Ponekad ima stvari koje nepotrebno radi na terenu i koje što pre mora da odstrani. Mora da bude svestan toga da u završnih 30 metara mora da igra kolektivno, timski i da ne rizikuje previše. Takođe, u toj zoni mogu da dođu do izražaje njegove brzinske sposobnosti, gde u igri jedan na jedan može da nam obezbedi prednost", dodao je Garsija.

Bivši napadač Crvene zvezde radi na još nekim elementima u igri.

"Mnogo radi na ispravljanju defanzivnih nedostataka. Ima odličnu osnovu, nije potrebno terati ga da radi, nego pre objasniti mu kako i šta da radi. Ima sve preduslove da se integriše u tim i donese nam nešto svoje", zaključio je streteg kluba iz Marseja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve