Zvezda angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj

Crvena zvezda je angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj "Dipon-Moreti i Ve" iz Pariza u slučaju protiv prestižnog lista "Ekip" (L'Equipe).

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Kako prenosi "Politika", advokatsku kancelariju smeštenu nedaleko od Jelisejske palate vode "kralj" francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58) i jedan od mladih "lavova" u tom poslu Antoan Ve (35).

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da se niko iz kluba neće pojedinačno oglašavati u vezi pisanja "Ekipa" da je neimenovani Zvezdin funkcioner navodno nameravao da uplati pet miliona evra na njen poraz od najmanje pet golova razlike od PSŽ-a, već da će crveno-beli izaći u javnost sa konkretnim stvarima onda kada advokati završe svoj deo posla.

Neki mediji navode da se Zvezda nada milionskoj odšteti, međutim, u klubu to nisu mogli da potvrde, već su samo rekli da će o tome odlučivati advokati, piše Politika.

Naveli su i da cilj nije novac, već da se odbrani ime i ugled kluba pred ozbiljnim klevetama. Inače, kako piše list, Dipon Moreti, advokat za krivično pravo, u karijeri ima 144 oslobađajuće presude.

Dipon-Moreti je advokat najboljeg rukomentaša sveta Nikole Karabatića, Francuza srpskog porekla koji je pre šest godina optužen za nameštanje rezultata zbog čega je kažnjen sa 10.000 evra.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

U njegovom portfoliju su neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske. Njegov branjenik je, na primer, Ivan Kolona, korzikanski nacionalista optužen za ubistvo prefekta Korzike Kloda Erinjaka 1998. godine.

Ovaj advokat branio je i Abdelkadera Moraha okrivljenog za davanje logističke podrške teroristima čiji je brat Mohamed Merah pre šest godina u Tuluzu ubio sedam ljudi.

Predsednik francuskog velikana Olimpika iz Marseja, Bernard Tapi, takođe je klijent Dipon-Moretija.

Što se tiče Antoana Vea, drugog partnera kancelarije koju je Zvezda angažovala, on se istakao u predmetima vezanim za tržište umetničkih dela.

Zastupa i električara nekada zaposlenog kod Pabla Pikasa optuženog za krađu 271 dela slavnog slikara.

Inače, poslovni direktor Zvezda Stefan Pantović iskoristio je skup direktora klubova LŠ u Parizu kako bi obavio razgovore sa angažovanim advokatima o tužbi protiv francuskog lista "Ekip", nakon pisanja o nečasnim radnjama pre meča sa PSŽ.

Francuski mediji preneli su da je otvorena zvanična istraga od strane Nacionalnog finansijskog tužilaštva Francuske.

strana 1 od 2 idi na stranu