Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2018.

15:00

Svaka utakmica drugačiji tim – kako će izgledati Krstajićeva 12. postava?

"Pobuna" nekolicine, a potom i povrede značajno su desetkovale tim Srbije uoči verovatno ključne nedelje u grupnoj fazi Lige nacija.

Izvor: AK

Autor: AK

Svaka utakmica drugačiji tim – kako će izgledati Krstajićeva 12. postava?
Foto: FSS

"Orlove" u četvrtak u Podgorici (20.45) očekuje veliki "bratski" derbi sa Crnom Gorom, a pred selektorom Mladenom Krstajićem su brojne dileme u vezi sa startnom postavom.

Otkako je postao selektor Srbije, uključujući i period "vršilac dužnosti", Krstajić nijednom nije izveo isti tim kao na nekoj od prethodnih utakmica.

Tako će u četvrtak u Podgorici 12. meč u nizu selektor morati da izvede izmenjen tim, a već osmi put defanzivnu liniju u novom sastavu.

Sudeći na osnovu prethodnih mečeva, ali pre svega iz trenutne forme igrača, skoro izvesno ćemo na golu gledati Marka Dmitrovića.

S druge strane, najveći problem je najslabija tačka tima – odbrana. Povreda kapitena Aleksandra Kolarova ostavila je Krstajića sa samo jednim levim bekom Milanom Rodićem.

U sredini defanzivne linije očekuje se talentovani tandem Nikola Milenković-Miloš Veljković, dok će iskustvo da donese desni bek Antonio Rukavina.

Desetkovan je i vezni red, nekoliko dana uoči puta u Podgoricu zbog povrede je otpao zamenik kapitena Nemanja Matić, a dan pred put još jedan sigurni starter, plejmejker Adem Ljajić.

To ostavlja dosta pitanja u vezi sa izborom "veze", a Krstajić bi lako mogao da ukaže poverenja još jednom mladom tandemu Nemanja Maksimović-Saša Lukić.

U ofanzovnoj zoni kreativnog dela ekipe siguna mesta imaju Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić, a onda stiže nova dilema – ko će još pored njih?

"Pol" poziciju verovatno ima Filip Kostić, a realne alternative su i Andrija Živković, Mijat Gaćinović i Nemanja Radonjić.

Međutim, tu dolazi do još jedne nepoznate, a to je da li će Krstajić možda pokušati da iznenadi Tumbakovića i prvi put krene sa dvojicom napadača, što bi značilo da će uz Aleksandra Mitrovića odmah zaigrati i Aleksandar Prijović.

To je svakako najmanje očekivana varijanta, ali ni sam selektor je ne odbacuje: "Ideja je o kojoj razmišljam, ali hajde da ne otkrivamo to pre utakmice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve