Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.09.2018.

17:00

Partizan neubedljiv u pobedi nad Radom, sledi derbi sa Zvezdom

Fudbaleri Partizana pobedili su Rad u zaostaloj utakmici 5. kola Superlige, koja je odigrana na stadionu u Humskoj – 1:0.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Partizan neubedljiv u pobedi nad Radom, sledi derbi sa Zvezdom
StarSport

Strelac jedinog gola bio je Marko Janković u 49. minutu.

Rad je od 64. minuta igrao i sa igračem manje, jer je Mladenović dobio drugi žuti karton posle starta nad Jankovićem, pa automatski i crveni.

Iako je pobedio Partizan ne može da bude zadovoljan igrom pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom, koji se igra u nedelju od 19 sati na stdionuu u Humskoj.

Partizan je veći deo prvog poluvremena odigrao u svom uobičajenom ritmu ovog leta – sporo i jalovo, ali je u poslednjih desetak minuta ipak imao ozbiljne prilike da promeni rezultat, koje nije uspeo da realizuje.

Obe ekipe su utakmicu počele prilično leženo, ništa specijalno se nije dešavalo na terenu, međutim, na kraju poluvremena ostale su zabeležene po tri ozbiljne šanse za psotizanje gola. Rad je dva puta pokušao preko Mladenovića da ugrozi gol Partizana, jednom je šutirao po zemlji a jednom pod prečku, odličnu priliku imao je i Mihajlović, međutim, u svim situacijama golman Vladimir Stojković je bio skoncentrisan i siguran.

Partizan je do gola pokušao prvo preko Zakarića, kasnije je i Rikardo tukao glaom, ali pravo u golmana Rada, da bi na kraju poluvremena Valijente promašio ceo fudbal pred golom.

U drugom poluvremenu jankković je konačno skinuo teret s leđa crno-belih. Nikolić mu je centrirao, a on zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Kada je Mladenović u 64. minutu udobio drugi žuti, a potom i crveni karton bilo je jasno da Rad može samo slučajno da osvoji bar jedan bod. Gosti su tokom čitavog drugog poluvremena bili bezopasni, tako da pobeda crno-belih nije dovođena u pitanje.

Tok meča možete da pogledate u našem Live blogu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d