Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.09.2018.

13:20

Da li UEFA "zatvara" prilaz malim klubovima u LŠ?

Evropska fudbalska unija (UEFA) planira uvođenje trećeg klupskog takmičenja od 2021. godine, pored Lige šampiona i Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li UEFA

Predsednik Evropske asocijacije klubova (ECA) Andrea Anjeli rekao je da bi u takmičenju učestvovale 32 ekipe i da je za njegovo osnivanje potrebno odobrenje Izvršnog komiteta UEFA.

On nije izneo više detalja o samom formatu takmičenja čije bi osnivanje povećalo broj učesnika u svim evrokupovima sa sadašnjih 80 na ukupno 96.

"Sadašnji model treba modernizovati. Potrebna je detaljna analiza postojećeg kalendara medjunarodnih takmičenja, pre predstavljanja novog modela takmičenja", rekao je Anjeli na sastanku ECA.

Anjeli, koji je i predsednik italijanskog šampiona Juventusa, član je Izvršnog komiteta UEFA, koji će se sastati 27. septembra u Nionu.

UEFA je pre dve nedelje u Monaku saopštila da komisije "razmatraju razne ideje", a njen predsednik Aleksandar Čeferin rekao je da su ti predlozi "samo diskusije".

Fudbalska javnost spekuliše da je povod osnivanja trećeg takmičenja svojevrsno "zatvaranje" Lige šampiona kao elitističkog takmičenja namenjenog najbogatijim klubovima Starog kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve