Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.09.2018.

09:15

Najtužniji dan svakog partizanovca VIDEO

Treći septembar je najtužniji dan za svakog partizanovca. Pre 33 godine poginuo je Dragan Mance, završivši svoj mladi život u 23. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Najtužniji dan svakog partizanovca VIDEO
Foto: StarSport

Sećanje na njega ne bledi ni danas u srcima Partizanovaca, naprotiv, svake godine legenda se širi i na mlađe generacije, koje se nisu ni rodile kada je Mance stradao u saobraćajnoj nesreći žurivši na trening.

Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) od petlića.

Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je već sa nepunih 17 godina postao prvotimac tadašnjeg zemunskog drugoligaša. Nošen snagom svog raskošnog talenta i ljubavlju prema crno-beloj boji 15. septembra 1980. prelazi u Partizan.

Za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom, majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom. Bio je neoženjen. Septembar je bio mesec kada se Dragan rodio, prešao u Partizan i nažalost, mesec kada je okončao svoj mladi život.

Poslednji gol u dresu Partizana je postigao u prvenstvenom meču Partizan – Budućnost 2:1 odigranom na stadionu JNA, 1. septembra, samo 2 dana pre svoje smrti.

Gol je postigao iz penala u osmom minutu igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu