Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.08.2018.

23:17

LE: Trnava moćna i sa igračem manje, Džerardov minimalac

Fudbaleri slovačkog Spartaka iz Trnave sa 2:0 su pobedili Olimpiju iz Ljubljane u plej-ofu Lige Evrope

Izvor: LN

Autor: LN

LE: Trnava moćna i sa igračem manje, Džerardov minimalac
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Ekipa koju je Crvena zvezda eliminisala u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pokazala je da stvarno ima zavidan kvalitet i bila ubedljiva na gostovanju u Sloveniji.

Bakoš je goste doveo u vođstvo u 23. minutu golom sa bele tačke, da bi samo šest minuta kasnije crveni karton zaradio štoper Slovaka Tot.

Ipak, gosti nisu posustali, te su autogolom kapitena Ilića došli do, na kraju konačnih 2:0. Olimpija je do kraja meča bila bolji rival i pokušavala svim snagama da probije "bunker" Spartaka, ali bezuspešno.

Rendžers iz Škotske, vođen legendarnim Stivenom Džerardom, minimalnim rezultatom savladao je Ufu iz Rusije. Strelac pobedonsnog gola bio je Goldson u 41. minut, a Rendžers je, uprkos dominantnoj igri, ostao uskraćen veće pobede.

Na meču između Genka i Brendbija viđeno je čak sedam golova. Prednost od 2:0 na poluvremenu domaćinu iz Belgije doneli su Samata i Trosard, da bi na samom startu drugog dela igre na 2:2 izjednačili gosti golovima Hermansona i Vilčeka.

Gosti iz Danske su zatim još jedanput pali, pa su do kraja pogađali ponovo Samata, dva puta, i još jednom Trosard za konačnih 5:2.

Favorizovani Lajpcig nije uspeo da slavi na gostovanju u Zorji. Ukrajnici su odoleli pritisku Nemaca, koji su uputili čak 30 šuteva na gol protivnika, ali nijedan nije prošao u mrežu golmana Felipea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve