Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.08.2018.

12:45

Komjuniti šild: Siti ili Čelsi – kome pripada prvi trofej

Čelsi i Mančester siti otvaraju takmičarsku sezonu u Engleskoj i od 16 sati na Vembliju boriće se u Komjunuti šildu za prvi trofej.

Izvor: B92

Autor:B92

Komjuniti šild: Siti ili Čelsi – kome pripada prvi trofej
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Pep Gvardiola je vodio Siti do titule u prošloj sezoni sa više od 100 odvojenih bodova, sa rekordnim brojem pobeda (32) i sa najviše postignutih golova (106) u jednoj sezoni u Premijer ligi.

„Ne volim osećaj kada izgubim. Jednostavno taj strah od poraza me čini gladnim i tera me da pobeđujem“, rekao je Gvardiola.

I Pep ima prvu priliku da utoli glad već danas protiv Čelsija, osvajača FA kupa.

Ali, on će za protivnika imati Mauricija Sarija, novog menadžera Čelsija kojem će ovo biti prvi takmičarski meč na klupi „plavaca“ i koji sigurno oeća istu glad kao i Gvardiola.

Oba kluba su do sada po četiri puta osvajala Komjuniti šild, a poslednji tim koji je osvojio ovaj trofej, a zatim u nastavku sezone trijumfovao i u Premijer ligi bio je upravo Mančester siti 2010. godine.

Danas bi trebalo da debituju i pojačanja Sitija i Čelsija, Rijad Mahrez se oporavio od povrede zgloba i trebalo bi da bude u timu „Građana“, a na teren će verovatno i Žoržinjo, koji je birao upravo između ova dva kluba pre odlaska iz Napolija i odlučio se za „Plavce“.

Čelsijev tinejdžer Kalum Hadson-Odoi bio je impresivan u predsezoni i mogao bi da bude u startnih jedanaest na poziciji Edena Azara, koji je tražio od Sarija da se u klub vrati u ponedeljak umesto u nedelju.

Azar se nalazi između potpisa novog ugovora s Čelsijem i odlaska iz kluba.

„Čuli smo se, ali nismo razgovarali na tu temu. Pričali smo samo o tome da li može da dođe u ponedeljak. U ovom momentu nema problema sa Azarom“, tvrdi Sari.

Azar nije jedini igrač koji će nedostajati. U timu neće biti ni Kurtoe, Batšuaija, Kantea, Žirua.

Pitanje je da li će i Siti moći da računa na De Brujnea, Sterlinga, Žezusa.

„Meč će biti težak za nas, ali ja želim da pobedim. Važno mi je da osvojim trofej odmah na startu. Ali podjednako mi je važno i što ću voditi utakmicu na „Vembliju“. To će mi biti prvi put“, rekao je Sari, mandžer Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve