Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2018.

23:18

Trener Sparte: Video sam toliko penala u karijeri, ali ovaj…

Zdenek Ščasni, trener Sparte iz Praga, nije želeo da komentariše penal kojim je subotički Spartak došao do gola koji ga je odveo u treće kolo kvalifikacija.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Trener Sparte: Video sam toliko penala u karijeri, ali ovaj…
EPA/FILIP SINGER

Fudbaleri Spartaka kompletirali su senzaciju i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisali Spartu iz Praga ukupnim rezultatom 3:2.

Subotičani su nakon trijumfa u Novom Sadu rezultatom 2:0 izgubili u Pragu sa 2:1, ali je i to bilo dovoljno za jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba.

Uprkos tome što je domaćin bio mnogo bolji rival, imao aktivan rezultat i propustio mnogo prilika, srpski predstavnik je zahvaljujući pogotku Bojana Čečarića sa bele tačke došao do ogromnog rezultata i plasmana u treću rundu.

Prethodno je najstrožu kaznu skrivio srpski internacionalac Uroš Radaković koji je u kaznenom prostoru oborio Dejana Đenića.

"Toliko sam penala video u karijeri, ali ovaj ne želim da komentarišem. Utakmicu ne možemo da vratimo", rekao je trener Ščasni i potom se osvrnuo na grešku Radakovića.

"Bilo je mnogo situacija u kojima su moji igrači mogli bolje. Isto je i kada nemaju šanse. Uroš je odigrao dobro, ali je morao bolje u onoj situaciji i on to zna. Igrači moraju da pobeđuju zajedno i da zajedno gube. Ne želim da krivim pojedince".

On je potom prokomentarisao utakmicu u kojem je njegov tim bio bolji.

"Imali smo mnogo šansi, to je naš veliki problem. S druge strane, momci su odigrali jednu od najboljih partija u poslednjih godinu dana. Ali preovlađuje loš utisak jer smo ispali. Uspeli smo da pritiskamo protivnika dobrim napadima, igrali sjajno i tražio sam od igrača da ne budu nervozni. Ovoga puta im nismo pružili nijednu priliku, ali svoje nismo uspeli da realizujemo. Zbog toga smo platili".

Dvomeč nije rešen u prvoj utakmici, ali je poraz od 2:0 u Novom Sadu mnogo otežao posao Česima.

"Tako je završen prvi meč. Da smo tada postigli gol, igrači bi bili mnogo opušteniji u nekim situacijama", zaključio je Ščasni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve