Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2018.

20:48

Partizan protiv Danaca u III kolu kvalifikacija za LE

Fudbaleri Partizana igraće protiv danskog Noršelana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan protiv Danaca u III kolu kvalifikacija za LE
Foto: Getty images

Noršelan je u drugoj rundi eliminisao švedski AIK sa dve minimalne pobede.

Nakon 1:0 kod kuće, Danci su slavili istim rezultatom i u Stokholmu, golom Skova Olsena u 29. minutu susreta.

AIK je imao terensku inicijativu i konstantno pretio golu gostiju, ali od 17 šuteva samo su četiri išla u okvor, a sva četiri je zaustavio Larsen.

Noršelan je igrao u postavi Larsen Jensen, Skovgord, Nelson, Bartolec Andersen, Kristensen, Rigord Jensen Mini, Skov Olsen, Damsgord.

Danski klub osnovan je pre samo 15 godina, ali je poslednjih nekoliko sezona jedan od najboljih danskih klubova.

Bio je šampion 2012, da bi naredne sezone nastupio i u grupnoj fazi Lige šampiona gde je u grupi sa Čelsijem, Juventusom i Šahtjorom bio poslednji.

Nacionalni Kup osvajao 2010. i 2011, a na evropsku scenu se vraća posle petogodišnje pauze. Na startu kvalifikacija za Ligu Evrope bez većih problema je eliminisao Kliftonvil iz Severne Irske sa 2:1 i 1:0.

Noršelan je u Evropi ukupno odigrao 24 utakmica, ima šest pobeda, tri remija i 15 poraza uz gol razliku 26:47.

Danci nisu preterano domaćinski tim, jer imaju po tri pobede i kod kuće i u gostima, ali znatno više golova primaju van svog stadiona.

Trener ovog tima je mladi danski stručnjak Kasper Hjulmand koji ima kratko iskustvo i iz Bundeslige, gde je predvodio Majnc jednu sezonu.

U timu Noršelana dominiraju Danci, tu su i dvojica Norvežana, ali i četvorica fudbalera iz Gane, Amerikanac Džonatan Ejmon, te hrvatski defanzivac Karlo Bartolec.

Kapiten tima je 22-godišnji vezista Matijas Jansen, pod čijim vođstvom je tim remizirao u prva dva kola nove sezone u danskoj Superligi.

Noršelan je u oba meča igrao u formaciji 3-4-3 u sastavu. U oba meča u startnih 11 su bili golman Larsen, defanzivci Skovgard, Nelson i Hansen, potom Mini i Bartolec na božnim pozicijama, Damsgard i Skov Olsen u napadu, dok je Rigard Jensen na jednom meču bio u sredini, a u drugom u napadu.

Noršelan igra na stadionu "Pravo na snove" kapaciteta 10.300 mesta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve