Nova vest
Fudbal

Petak, 20.07.2018.

19:26

Lalatović poziva na oprez uoči početka Super lige Srbije

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Nenad Lalatović rekao je, uoči početka Super liga Srbije, da je to takmičenje prioritet njegovoj ekipi.

Izvor: LN

Autor: LN

Lalatović poziva na oprez uoči početka Super lige Srbije
Foto: Starsport

Radnički iz Niša se, pored Superlige, takmiči i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde se plasirao u drugo kolo posle pobede nad Gzirom iz Malte.

"Zadovoljan sam što smo prošli dalje (u Ligi Evropa), ali žalim za ubedljivijim trijumfom u revanšu, jer smo u prvom poluvremenu propustili tri velike šanse. Ta utakmica nas je iscrpela zbog velike vrućine i veštačke podloge, tako da duel sa Proleterom dočekujemo pomalo umorni. Ipak, prvenstvo Srbije je najvažnije takmičenje za nas, imamo ogromne ambicije i želimo da ga otvorimo trijumfom", rekao je Lalatović.

Tim sa Čaira plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa pobedivši Gziru ukupnim rezultatom 5:0, pa ih već u četvrtak očekuje utakmica s Makabijem iz Tel Aviva, ali Lalatović je naglasio da se njegovi igrači moraju koncentrisati na utakmicu s Proleterom, koja će se odigrati u nedelju.

Proleter je novajlija u Super ligi Srbije, ali Lalatović je ocenio da će Novosađani umeti da kazne eventualno opuštanje njegovih igrača.

"Znam šta mojim fudbalerima znači Evropa i znam da će im u podsvesti biti sledeći četvrtak i meč pred punim tribinama sa Makabijem, ali mi jednostavno moramo da se koncentrišemo i razmišljamo samo o Proleteru. To je ekipa koja je nedavno ušla u Super ligu i koja dugo igra zajedno. Ja poznajem većinu tih fudbalera, a nekima sam bio i trener. Proleter je tim koji ima kvalitet za ravnopravno takmičenje u Superligi, doveli su trojicu ozbiljnih fudbalera, tako da moji igrači veoma ozbiljno moraju da shvate ovu utakmicu, jer će svako eventualno opuštanje biti surovo kažnjeno", završio je Lalatović.

Utakmica između Radničkog i Proletera odigraće se u nedelju, s početkom od 20.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve