Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.07.2018.

22:43

LŠ: Lord Benter u 94' spasao Rosenborg, Astana rutinski u Nikšiću

Ekipa Rosenborga eliminisala je Valur golom Niklasa Bentnera u četvrtom minutu nadoknade i plasirala se u drugog kolo kvalifikacija za Ligu šampiona – 3:1 (0:0)

Izvor:

Autor:

LŠ: Lord Benter u 94' spasao Rosenborg, Astana rutinski u Nikšiću
Getty Images

Islanđani su slavili u prvom meču minimalnim rezultatom, ali ipak nisu uspeli da izdrže do kraja susreta u Trondhajmu i tako naprave veliko iznenađenje.

U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, da bi nekadašnji napadač Arsenala, Volfsburga i Juventusa u 55. iz penala doneo prednost domaćinu.

Delovalo je da je sve gotovo kada je Anders Trondsen u 72. povećao na 2:0, ali su onda i gosti dobili diskutabilan jedanaesterac – koji na pet minuta do kraja uspešno realizovao Kristin Sigurdson.

Međutim, ni treći u poslednjim trenucima susreta nije bio 'čist', pošto deluje da kontakta zaista nije bilo. Benter je još jednom preuzeo odgovornost i odveo šampiona Norveške u narednu rundu takmičenja.

S druge strane, Astana je rutinski slavila u Nikšiću protiv domaće Sutjeske 2.0 (1:0), potvrdivši takođe minimalan trijumf iz prvog susreta, pogocima Đorđa Despotovića u 38. i Serikžana Mužikova u 65. minutu.

Problema nije imao ni Seltik, eliminisavši jermenski Alaškert koji je i na 'Seltik parku' savladao sa ubedljivih 3:0 (3:0).

Musa Dembele pogodio je za vođstvo već u osmom, ali je onda Jozo Šimunović zbog divljačkog starta na butinu dobio direktan crveni karton i na kratko zabrinuo navijače.

Ipak, to nije ništa promenilo na terenu, pre nego što su ponovo Dembele, odnosno Džejms Forest još pre odlaska na odmor postavili konačan rezultat susreta za još jednu rutinsku pobedu.

U utorak su u drugo kolo prošli Helsinki, Kukeši, Hapoel Ber Ševa, Malme, Škendija, Videoton, Ludogorec, Legija i naša Crvena zvezda, kojoj će naredni rival biti litvanska Suduva.

Poraženi klubovi će sezonu u Evropi nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu