Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.07.2018.

19:35

Šok u Sofiji – Levski ispao, navijači divljali!

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope donelo je veliku senzaciju, tim iz Lihtenštajna eliminisao je bugarskog velikana.

Izvor: AK

Autor: AK

Šok u Sofiji – Levski ispao, navijači divljali!
Foto: Screenshot/YouTube/LevskiTV

Fudbaleri Vaduca šokirali su Levski, koji je pobedio 3:2 u Sofiji u utorak, ali je ispao zbog poraza od 1:0 u prvoj utakmici.

Tako je Vaduc prošao dalje zahvaljujući golu u gostima. Vaduc je poveo i u Sofiji golom Kulibalija u 25. minutu, ali Bus i Belaid preokreću do 53.

Krenuli su domaći na sve ili ništa i to ih je skupo koštalo. Već u 55. Švajcarac Igor Tadić poravnava na 2:2. Kreće još veća ofanziva Levskog, koji 15 minuta pre kraja dobija penal, koji je skrivio Tadić.

Međutim, Bus je na zaprepašćenje saigrača i navijača promašio. Pet minuta pre kraja Kabral evrogolom daje nadu Levskom u prolaz, ali Vaduc odoleva do kraja i priređuje senzaciju.

Besni navijači Levskog odmah su počeli da lome stolice na stadionu i bacaju ih na teren, pokušali su i da sami utrče na travnjak, dok su fudbaleri Vaduca pobegli u svlačionice pre nego što su uspeli da proslave spektakularan prolazak dalje.

Levskom tako nije pomoglo ni dovođenje bivšeg igrača Mančester Junajteda Gabrijela Obertana.

Vaduc u drugom kolu čeka boljeg iz dvomeča između Klaksvika i Žalgirisa. Litvanci su slavili 2:1 na Farskim ostrvima u prvom meču.

U međuvremenu, izneneđenje nije dozvolio škotski gigant Glazgov Rendžers koji je remizirao bez golova sa makedonskim Škupijem u Skoplju, ali je prošao dalje zahvaljujući 2:0 na Ajbroksu.

U drugom kolu Rendžersi čekaju boljeg iz duela između Petrokuba i Osijeka. U prvom meču bilo je 1:1, a revanš je u Hrvatskoj u četvrtak.

Eliminisan je i drugi makedonski predstavnik Rabotnički, uprkos pobedi nad Honvedom 2:1 u prvom meču na svom terenu.

Skopski tim je doživeo debakl u revanšu u Budimpešti sa 4:0. Mađari u drugom kolu čekaju boljeg iz dvomeča između luksemburškog Niderkorna i Gabale iz Azerbejdžana.

Luksemburžani su slavili 2:0 u prvoj utakmici na svom terenu. Revanš u Gabali je u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve