Srbi kreću u pohod na LE – Partizan, Spartak, pa Radnički...

Bogat sportski dan je za nama, ali ni u četvrtak nema odmora, pa ćemo pratiti tri srpska kluba na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92 Srbija, Evropa
Podeli
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images

Put do evropske scene počinju Partizan, Spartak iz Subotice i niški Radnički, a prvi na teren će ‘crno-beli’.

Ekipa Miroslava Đukića igra od 20.15 u Pljevljima protiv domaćeg Rudara, prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija drugog po jačini evropskog takmičenja.

Partizan ne bi smeo da ima većih problema s pljevaljskim Rudarom, kvota na trijumf crno-belih je 1,45, a na Hendikep pobedu (sa dva ili više golova razlike) 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Rudar - Partizan.

Đukić ističe da je cilj ekipe da se ponovi uspeh iz prethodne sezone.

"Cilj je da, kao prošle godine, preko Crne Gore stignemo do Evrope. Prošle godine smo igrali protiv Budućnosti, napravili smo odličnu sezonu u Evropi i nadamo se da će i ove godine biti tako. Ovo je prelepo takmičenje, daje prestiž i afirmaciju igrača i sve ćemo učiniti da ponovimo uspeh", naveo je Đukić.

Kvota da će Partizan stići do grupa Lige Evrope je 4,50, a daleko veća da će ponoviti uspeh iz prošle sezone i dočekati proleće u Evropi! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Partizana u Evropi.

Pola sata kasnije Spartak će u Subotici dočekati ekipu Kolerejn iz Severne Irske, dok će Radnički od 21.00 na ‘Čairu’ igrati protiv malteške Gzire.

Dugo je Spartak iz Subotice čekao šansu u Evropi, a Kolerejn iz Severne Irske je pravi rival da se probije led. Kvota na keca je 1,30, a na keca uz tri gola (1&3+) 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Spartak - Kolerejn.

"Moji igrači i ja smo svesni istorijskog značaja ove utakmice. Znamo da je Niš na nju čekao punih 35 godina i zato očekujemo da ćemo uz sebe imati 10 do 15 hiljada navijača. Zato ne tražimo alibi u nespornim činjenicama da smo prekratko zajedno i da protivnik ima prednost u vidu dve zvanične utakmice odigrane u pretkolu, već jasno poručujemo da nam je cilj plasman u sledeće kolo kvalifikacija", rekao je trener Nišlija Nenad Lalatović.

Nišlije u Evropi posle 35 godina! Na Čair večeras stiže malteška Gzira, rival od kojeg je tim Nenada Lalatovića jači - kec nosi kvotu 1,25, a Sigurna pobeda (bez primljenog gola) 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Radnički Niš - Gzira.