Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.07.2018.

11:17

Čoveče, ovaj stadion je i Bog zaboravio

Kako smo autobusom prilazili stadionu Skonto, prva pomisao je bila "Au brate, ovo mesto je i Bog zaboravio".

Izvor: M. Ljubisavljević

Autor:M. Ljubisavljević

Čoveče, ovaj stadion je i Bog zaboravio
Foto: EPA/PETER KOLLANYI

Ako se vodite mišlju 'kakvi su ti stadioni, takva je i liga' onda se opravdano postavlja pitanje kvaliteta fudbala u Letoniji.

Najveći stadion u zemlji, na kom će Spartaks iz Jurmale ugostiti Crvenu zvezdu u Rigi izgleda kao da je građen polovinom prošlog veka i vrlo malo opravljan u međuvremenu.

Da ne bude da sam previše strog, pričao sam i sa ostalim kolegama o objektu na kom Zvezda kreće na svoj put ka Ligi šampiona.

"Izgleda mnogo staro", uglavnom je bio komentar.

Sve dok od simpatične ruskog porekla iz Nemačke (kakav miks) nisam saznao da je stadion sagrađen poslednje godine 20. veka.

Šok. Tribine imaju 9.500 mesta i pokrivene su, ali se na krovu sa unutrašnje strane vidi korozija.

Sa spoljne strane je u bojama letonske zastave, kao i mnogo drugih građevina u Rigi. Dominira bordo-bela kombinacija koja bi možda i bila lepa da ne deluje izbledelo - baš kao da ga vreme nagriza, ljudi su zapostavili.

Zanimljivo je da u sklopu objekta postoji i zatvorena sala u dimenzijama velikog fudbalskog terena koja malo podseća na dvoranske uslove teniskih terena.

Sama trava na stadionu Rige koji će Spartaks pozajmiti na dan ne izgleda tako loše, naročito ako se prisetimo kako je do prošle godine izgledala na stadionu "Rajko Mitić" kada su i igrači Crvene zvezde govorili "Loš teren, naša prednost protiv Krasnodara".

Krasnodar je odavno arhiviran, a na sreću isto je i sa očajnim terenom "Marakane". Koliko će ovaj u Rigi odgovarati igračima crveno-belih saznaćemo već od 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve