Nova vest
Fudbal

Petak, 08.06.2018.

14:50

Vuletić o Binićevoj kazni: Nije škola magare

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić izjavio je da je pravda pobedila i izrazio zadovoljstvo što je kažnjen funkcioner FSS Dragiša Binić.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Vuletić o Binićevoj kazni: Nije škola magare
StarSport

Član Izvršnog odbora FSS, zadužen za regularnost takmičenja, moraće da plati 150.000 dinara zbog neprimerenih izjava datih na račun prvog čoveka Partizana Milorada Vučelića.

To je odluka Disciplinske komisije saveza po prijavi Vuletića.

"U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore najmanje stručni a o regularnosti oni sa više krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija. Justicija, boginja pravde, prikazana sa povezom preko očiju i mačem, da bi bila slepa za pritiske i uticaje a dosledna da bi, kako Rimljani rekoše, 'suum cuique tribuere', svakom njegovo pravo po zasluzi dala, najzad ima razlog za zadovoljstvo", poručio je Vuletić u pisanoj izjavi medijima.

Vuletić je upitao da li Binić, sada kada je kažnjen, može da nastavi da obavlja funkciju u FSS.

"Sila prava nadjačala je pravo sile pa je tako ovo prva osuda jednog funkcionera FSS od strane Disciplinske komisije kojom se postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju – člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja? Ovo je, ujedno, i dobronamerni apel čelnicima FŠ da se na odgovorna, a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucije. Nije uzalud naš narod odavno rekao 'Nije škola magare'", rekao je Vuletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve